Šport > Košarka
20 ogledov

Durant hladen kot "špricer" izvajal proste mete v NY

Chandler York Knicks Oklahoma City Thunder liga NBA EPA
New York Knicks so na izjemno napeti tekmi v Madison Square Gardnu pred 19.000 gledalci za točko izgubili proti Oklahoma City Thunder (95:94). Junak večera je bil Kevin Durant, ki je manj kot dve minuti pred koncem mirno zadeval proste mete, skupno pa je tekmo končal pri 34 točkah, 8 skokih in 6 podajah.

To je bila za Oklahomo še šesta zaporedna zmaga v zadnjih sedmih tekmah. JR Smith je imel ob pisku sirene sicer priložnost za zmago, a se je žoga odbila od obroča. Smith je končal pri 36 točkah, Raymond Felton in Amare Stoudemire sta jih vsak dosegla po 16, a to je bilo premalo za zmago, saj so kratkohlačniki, ki so še na drugi tekmi zapored igrali brez zvezdnika Carmela Anthonyja; ta si je v ponedeljek poškodoval koleno, v zadnji četrtini zmogli vsega 13 točk.

Če bi Anthony tokrat igral, bi na tekmi nastopila oba letos najboljša strelca lige - poleg Anthonyja še Kevin Durant -, ki ju manj kot točka loči v povprečju doseženih košev na tekmo. Na drugi tekmi večera so Denver Nuggets v domačem Koloradu s 107:92 premagali Los Angeles Clippers. Za 12. zaporedno domačo zmago je 21 točk je k zmagi prispeval Ty Lawson, 20 pa jih je dodal Danilo Gallinari.

Skupno je kar sedem domačih košarkarjev doseglo vsaj po deset točk, z zmago pa so se košarkarji Denverja izenačili z ekipi Miami Heat na vrhu lige NBA. Čeprav so Clippers prišli na gostovanje s popotnico petih zaporednih zmag v gosteh, se je danes niz končal. Matt Barnes je dosegel 19 točk, 17 pa jih je zbral Blake Griffin.

Liga NBA, rezultata:

New York Knicks : Oklahoma City Thunder 94:95
Denver Nuggets : Los Angeles Clippers 107:92

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.