Šport > Košarka
40 ogledov

Durant ob bok Jordanu, velika zmaga Dallasa

kevin durant Reuters
Košarkarji Oklahome City Thunder so doma premagali San Antionio Spurs. Kevin Durant je dosegel 28 točk in je le še eno tekmo oddaljen od 27 let starega rekorda Michaela Jordana.

Košarkarji v severnoameriški Ligi NBA so ponoči odigrali le dve tekmi. Druga najboljša ekipa lige Oklahoma City je na domačem igrišču premagala trenutno najboljše v NBA San Antonio Spurs s 106:94 in tako ustavila njihov niz 19 zaporednih zmag.

Pri Oklahomi je svoj delež spet prispeval Kevin Durant, ki je vknjižil 28 točk. Tako je še na 39. tekmi zaporedoma dosegel več kot 25 točk. Rekord ima Michael Jordan iz sezone 1986/87 s 40 zaporednimi tekmami z vsaj 25 točkami. Russell Westbrook je dosegel 27 točk. Pri poražencih je bil strelsko najboljši rezervist Patty Mills z 21 točkami.

Oklahoma je dobila vse štiri tekme v sezoni proti San Antoniu. "To ima velik pomen. Ko imaš dobro ekipo in hočeš biti najboljši, pač moraš premagati najboljše. San Antonio pa je prvi v ligi. Da, nocoj smo dobro opravili," je po tekmi dejal Westbrook, ki se je ozrl še na izjemno strelsko formo svojega soigralca Duranta. "Za njim je res zelo dolg niz tekem in dati na vseh teh več kot 25 točk je res neverjetno. Mislim, da lahko sezono konča v tem slogu. On zadeva tudi v spanju," je dejal Westbrook.

Rivers: Zmanjkalo nam je čudežev

Na drugi tekmi so Dallas Mavericks, neposredni tekmeci Gorana Dragića in njegovega Phoenixa v boju za končnico, v gosteh premagali Los Angeles Clippers s 113:107. Dirk Nowitzki je bil najboljši pri zmagovalcih s 26 točkami in 11 skoki, Blake Griffin pa pri domačih s 25 točkami, 11 podajami in 10 skoki. Telički so imeli 2:50 minute pred koncem 12 točk prednosti, a jo praktično zapravili v naslednjih trenutkih. V izdihljajih obračuna pa so vendarle zdržali. "Zmanjkalo nam je čudežev," je bil kratek trener Kalifornijcev Doc Rivers.

Liga NBA, rezultati:

Oklahoma City Thunder : San Antonio Spurs 106:94
Los Angeles Clippers : Dallas Mavericks 107:113

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.