Šport > Košarka
9436 ogledov

Nekdanji MVP dvignil veliko prahu s primerjavo Dončića in Duranta

Print Screen
Nekdanji MVP lige NBA je bil poln hvale na račun zvezdniškega dvojca v ekipi Dallas Mavericks.

Luka Dončić in Kyrie Irving, zvezdnika moštva Dallas Mavericks, sta po mnenju člana košarkarskega hrama slavnih Kevina Garnetta najboljši dvojec v zahodni konferenci lige NBA.

"Ni boljših dveh igralcev," je bil v pogovoru z nekdanjim soigralcem Paulom Piercom odločen 15-kratni All-Star.

"Na zahodu ni boljšega dvojca. Morda Kawhi Leonard in Paul George, toda Luka in Kyrie sta najboljši dvojec. Luka lahko presedi celo četrtino in se s Kaijem izmenjata. Luka in Kyrie? Dvoglava pošast," je dodal eden najboljših krilnih centrov vseh časov.

Kyrie Irving Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Udarni dvojec sam po sebi še ni zagotovilo za moštveni uspeh, kot se je to pokazalo na primeru Irvinga in Kevina Duranta, ki sta si delila slačilnico v Brooklynu. "Tega je zdaj konec," je odvrnil Garnett in dodal, da je Dončić nova posodobljena različica KD-ja. "Zdaj imamo novega in mlajšega... tisto je bil stari Durant," je dejal.

"Ampak Durant je imel povprečje 30 točk na tekmo," je spomnil Pierce. "Imel ja. Ampak tole (Luka, op. a.) je mlajša različica, ki sama doseže 60/10/8, in to na eni nogi. Pa sploh še ni v pravi formi," je dejal Garnett.

"Torej imajo dva najboljša igralca, ali lahko pridejo v finale?" je vprašal Pierce.

"Veš, kaj še imajo? Celo kopico igralcev, ki morajo samo blokirati mete in skakati," je odvrnil Garnett.

"Obramba je šibka," je komentiral Pierce.

"Doriana Finney-Smitha ni več. Spencerja Dinwiddieja ni več. Ni več teh fantov, ki so igrali obrambo. Imajo Josha Greena, ki igra čvrsto košarko.  To je njegova kvaliteta. Ni dober strelec, on igra čvrsto košarko. Če bodo želeli višje, bodo morali igrati obrambo in biti boljši v gosteh. Dve stvari, ki jih Kyrie prinaša," je sklenil Garnett.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 16:11 20.februar 2023.

    Samo še uigrati se morata! Ko se bosta bo to res ubijalski par! Resnična dvoglava pošast!!!