Šport > Košarka
0 ogledov

Dva poraza in zmaga zmajev

Union Olimpija thompson Boštjan Tacol
Ob robu evropskega prvenstva v Litvi se večina resnih košarkarskih klubov po stari celini že zavzeto pripravlja na novo sezono. Edini slovenski evroligaš se je tako udeležil močnega pripravljalnega turnirja v Turčiji. Zmaji so domov vračajo z dvema porazoma in zmago.

Na Rixos Cupu v turški Antalyji so poleg Union Olimpije nastopili še gostitelj Antalya, Fenerbahče, Turk Telekom, grški PAOK in novopečeni evroligaš Zagreb. Zmaji so se pomerili z Zagrebom, Fenerbahčejem in PAOK-om ter vknjižili dva poraza in zmago.

Ljubljanska zasedba, ki zaradi odsotnosti nekaterih reprezentantov v Turčiji ni nastopila v najmočnejši postavi, se je sprva srečala s hrvaškim predstavnikom, ki je slavil s 75:69. Zmaji so dobro začeli tekmo, a sledil je padec v igri med drugo četrtino, ki ga je Zagreb izkoristil in se odlepil na neulovljivo razliko. Zmaji so se izkazali v skoku, medtem ko v drugih segmentih igre niso bili uspešni. Za Union Olimpijo je največ pokazal Danny Green, nova ameriška okrepitev, ki je dosegel 20 točk, zbral 7 skokov in dvakrat uspešno podal. Drugi strelec ekipe je bil Dino Murić z osmimi točkami. S 6 točkami in 11 skoki se je izkazal tudi Deon Thompson.

Na drugi tekmi pripravljalnega je Olimpija izgubila s Fenerbahčejem po napeti končnici z 78:82. Tekma je bila vseskozi izenačena, Ljubljančani pa so imeli v zadnji četrtini priložnost za zmago, a pomoč sodnikov in malo bolj skoncentrirana končnica je prinesla zmago turškim igralcem. Pri Olimpiji je na drugi tekmi turnirja blestel Thompson, ki je dosegel 19 točk, zbral pa je tudi 5 skokov in 3 podaje. Sledil mu je Damir Markota, ki se je ustavil pri 16 točkah in 7 skokih. Green je dosegel 10 točk.

Za konec zmaga

Zasedba Saša Filipovskega je na zadnji tekmi turnirja le prišla do prve zmage. Z 88:79 je padel solunski PAOK. Ekipi sta se vse do tretje četrtine izmenjavali v vodstvu, nato pa so Ljubljančani na krilih granitne obrambe prišli do vodstva s 15 točkami. V zadnji četrtini so zmaji ohranili vodstvo in tekmo zasluženo dobili. Pri najuspešnejšem slovenskem klubu vseh časov je bil najbolj razpoložen Ben Woodside, ki je dosegel 17 točk, trikrat pa je tudi uspešno podal. 14 točk je prispeval odlični Markota. Po 11 točk sta prispevala Ratko Varda in Aleksandar Ćapin, po 10 pa Green in Jaka Blažič. Davis Bertans zaradi lažje poškodbe kolen ni igral.

Rixos Cup, pripravljalni turnir:

Union Olimpija : Zagreb 69:75
Green 20 in 7 skokov, Murić 8, Blažič in Varda 7, Thompson 6 in 11 skokov

Fenerbahče Ulker
: Union Olimpija 82:78
Thompson 19, Markota 16, Green 10

PAOK : Union Olimpija 79:88
Woodside 17, Markota 14 in 5 skokov, Varda 11 in 5 skokov, Ćapin 11, Green in Blažič 10

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.