Šport > Košarka
23 ogledov

"Dve patrii manj in imamo EP"

Dragića in soigralce bi radi gledali na domačem evropskem prvenstvu. (Foto: Reut Žurnal24 main
V četrtek bo padla odločitev vlade, ali da 6,5 milijona za kotizacijo za organizacijo EP. Na KZS danes molčijo. Podporo EP pa je dal nekdanji košarkar Aljoža Žorga: "Dve patrii manj in imamo EP 2013."
Delegacija KZS je
bila v ponedeljek pri predsedniku Danilu Türku. V torek naj bi obiskali ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča, ki bo imel glavno besedo pri odločitvi vlade o plačilu kotizacije. Zadnje informacije o pogovorih smo poskušali poiskati pri direktorju reprezentanc Mateju Avanzu, a pravi, da so na KZS povedali vse in do četrtka zadeve ne bodo več komentirali.

"Sem velik zagovornik evropskega prvenstva. Vsekakor!" je v pogovoru za Žurnal24 odločno zatrdil Aljoša Žorga, ki je z jugoslovansko reprezentanco v Tivoliju leta 1970 osvojil zlato kolajno na svetovnem prvenstvu. Da bi se podoben dogodek lahko zgodil 43 let kasneje, mora vlada odobriti 6,5 milijona evrov kotizacije. "Menim, da država s tem 6,5 milijona evrov kotizacije in s posodobitvijo dveh dvoran lahko doseže dobre finančne učinke oziroma vsaj ne izgube. Zdi se mi, da je košarkarska zveza, predsednik Roman Volčič in Iztok Rems, dobro predstavila finančno konstrukcijo: zgolj davek od prodane hrane, pijače, polni hoteli … bi prenesli vsaj pokrivanje sredstev. Mislim, da ni strahu, da bi bila država preveč obremenjena. Enkrat sem že dal primerjavo z nakupom patrij. Dve patrii, opremljeni s topom, vsaka po tri milijone in pol. Namesto 55 jih kupimo 53 in imamo razliko, da lahko organiziramo evropsko prvenstvo. Da bi se ljudje v teh kriznih časih vsaj imeli česa veseliti."

Vsa Slovenija bi dva tedna dihala za slovensko košarkarsko reprezentanco. V drugem delu prvenstva (verjamemo, da bi se ta generacija tja uvrstila) bi jih 13.300 glasnih navijačev v Centru Stožice morda poneslo vse do kolajne. "Ta generacija si zasluži uspeh. S tem bi imela več možnosti, da bi dobila kolajno. Vsaj četrtino uspeha da publika. Tako za publiko kot za igralce je to lahko velik dogodek. Potreben pa bo tudi kanček športne sreče," doda Žorga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.