Šport > Košarka
18 ogledov

Dvorani Portoval rekli ne

dvorana Portoval Sadar+Vuga
Novomeški občinski svetniki so na izredni seji sprejeli odločitev, da zaustavijo vse aktivnosti v povezavi z gradnjo nove dvorane Portoval, kar pomeni, da prestolnica Dolenjske drugo leto ne bo gostila evropskega prvenstva v košarki.

Poleg dobrih dveh milijonov evrov, ki jih je mestna občina do zdaj porabila za dvorano Portoval, bi morala na poti do pridobitve gradbenega dovoljenja plačati še nekaj manj kot sto tisoč evrov za spremembo namembnosti zemljišča, česar pa mestni svetniki na izredni seji v četrtek niso potrdili.

Macedonijev amandma

Večina jih je podvomila v predstavljeno možnost, da naj bi gradnja dvorane, ki je bila najprej ocenjena na 21 milijonov evrov, nato na 18, zdaj stala le 9,8 milijona. Župan Alojzij Muhič naj bi namreč za slednji znesek imel na mizi ponudbi podjetji Gradbeništvo Kovač in Strabag.
"Svetniki smo želeli za obljubljen zmanjšani znesek zavezujočo ponudbo, potem pa bi potrdili gradnjo dvorane," je svoj amandma, ki so ga svetniki podprli, pojasnil Gregor Macedoni, lista Gremo gor!

Županov ne

"Ker nimamo zelene luči za nadaljevanje postopka pridobitve gradbenega dovoljenja, dvorane ne bomo gradili. To pomeni tudi odpoved evropskega košarkarskega prvenstva v Novem mestu," je zaključil Muhič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.