Šport > Košarka
17 ogledov

Džikić glavni Krkin adut

Mirza Sarajlija se bo znova preselil pod okrilje Aleksandra Džikića, ki ga je od Žurnal24 main
Mirza Sarajlija ne bo več ljubljenec tivolskega občinstva, saj je podpisal triletno pogodbo z novomeško Krko. "Ko sem slišal, da prihaja Džikić, sem vedel, da je to to," pravi Mirza.

Vest, da je Mirza Sarajlija podpisal pogodbo s Krko, niti ni prišla z oznako presenetljivo. Posebej zato, ker je za krmilo Novomeščanov sedel Aleksandar Džikić. V Tivoliju tudi niti niso pretirano skrivali, da na enega najbolj nadarjenih košarkarjev v Sloveniji ne računajo pretirano, omenjala pa se je posoja. Dogodki niso potekali v tej smeri in mladi branilec je postal igralec Krke, in sicer za tri sezone.

Kakšen je vaš prvi komentar, potem ko se je črnilo na pogodbi s Krko komaj posušilo?
Zelo sem vesel, da sem podpisal s Krko. To je zame nova priložnost, da bom spet delal pod vodstvom Aleksandra Džikića, ki je bil tudi glavni razlog za moj odhod v Novo mesto.

 

Olimpija: Tako je prišlo

Poklicali smo tudi v Tivoli, kjer nam je Matevž Zupančič dejal: "On in njegov agent v Olimpiji nista videla dovolj priložnosti, mi pa ga nismo videli v dovolj vodilni vlogi. Ne gre za to, da bi bil vmes kakšen spor ali da bi bil Mirza podcenjen. Tako je pač prišlo."

Potem ko ste pod Džikićevim vodstvom jeseni zablesteli kot meteor, se je vaša minutaža pod vodstvom Jureta Zdovca drastično zmanjšala. Čemu to pripisujete?
Ne vem, to je bila trenerjeva odločitev. To spoštujem, tako se je pač zgodilo.

Nekateri igralci so dejali, da so z Zdovcem pogrešali komunikacijo. Kako sta se vidva ujela v tem smislu?

Pogovorov je bilo iskreno povedano bolj malo. Pogovarjala se nisva nič konkretnega, med nama pa tudi ni bilo nikakršnih kratkih stikov.

Najboljšo evroligaško tekmo je Sarajlija odigral proti Albi. © Saša Despot

 
Kljub temu je v enem od intervjujev pohvalil vaše zagnano delo.
Mogoče ni imel slabega mnenja o meni ali pa je bilo vse to povedano tako ...

Boste zaradi zadnjega dela sezone obdobje pri Olimpiji ohranili v grenkem spominu?
Ne, to je bilo zame lepo obdobje. Grem naprej in upam, da bom pri Krki še bolj napredoval.

So na vaš naslov priromale še druge ponudbe?
Da, so, ampak ko sem slišal, da Džikić prihaja v Krko, sem vedel, da je to to.

Kako bo z dopustom?
Bolj težko bom kam šel. Dobil sem namreč povabilo za nastopanje za evropsko reprezentanco na tradicionalnem medcelinskega turnirja mladih igralcev Adidas Nations, ki bo od 4. do 9. avgusta 2009 v Dallasu, ZDA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.