Šport > Košarka
17 ogledov

Džikić nima besed za uspehe Krke

"Kar smo napravili to sezono, je v tolikšni meri preseglo načrte, da tega sploh Žurnal24 main
Posladek v obliki derbija bodo na pokalu Spar gledalci doživeli že v četrtfinalu. Pomerili se bosta Krka in Union Olimpija. Pred dvobojem smo poklepetali s trenerjem Novomeščanov Aleksandrom Džikićem.
Ob 18. uri bo na zaključnem pokalnem turnirju v Škofji Loki četrtfinalni derbi med Unionom Olimpijo in Krko (TVS 2), ob 20.30 pa še Geoplin Slovan – Zlatorog. Polfinala bosta v soboto, finale pa v nedeljo ob 17. uri.

Zanimivost:
bivši zmaji v Krki.

Kako gledate na dejstvo, da se boste z Unionom Olimpijo pomerili že v četrtfinalu pokala?
Specifičnost pokala je to, da v štirih dneh ni nujno, da zmaga najboljša ekipa, saj se igra na izločanje. Imeli smo srečo, da smo takoj na začetku dobili Olimpijo, nasprotnika, ki ga poznamo. Tudi Ljubljančani so imeli srečo. Srečali bi se prej ali slej. Želim si, da bi na tekme prišlo veliko gledalcev, ker si slovenska košarka to zasluži zaradi naših in rezultatov Olimpije v ligi NLB ter zaradi dejstva, da Slovenija gosti EP 2013. To je treba izkoristiti – naj ima košarka v Sloveniji največjo korist od tega.

Z odličnimi igrami kar nočete prenehati. V ligi NLB ste še vedno drugi, držite korak s Partizanom …
… oni ga držijo z nami.

Veliko bo odvisno od tega, kako bo kdo razpoložen, zdrav, utrujen oziroma svež. Eni in drugi igramo veliko pomembnih tekem.
Aleksandar Džikić o dvoboju z Olimpijo

Ste pred začetkom sezone pričakovali, da boste tako dolgo zadržali formo na visoki ravni?
Ne vem, kaj naj rečem … Dobro delamo, zmagujemo. Le na dveh tekmah, ki smo ju izgubili, nismo bili blizu. Želel bi si, da bi imeli še kako zmago več, ampak sem zadovoljen.

Dokaj veliko priložnosti namenjate tudi mladim močem. Kako ste zadovoljni z njihovim napredkom?

Problem je, ker merijo moči z zares močnimi tekmeci v kakovostni ligi. Če ne odigrajo dobro, bi bilo to verjetno drugače v kakšni drugi ligi. Pred nekaj dnevi smo dobili tekmo proti Radničkemu, ko je dokaj važno vlogo odigral Matej Rojc. 10 minut je bil na parketu. V tem času rezultat ni padel, obenem pa je Goran Ikonić dobil priložnost za oddih in svež vstop v zadnjo četrtino. Kakovost se ne vidi vedno v statistiki. Mi nimamo dominantnega igralca niti po načinu igre niti po minutah na parketu. To so fantje dojeli in to daje rezultate.

Bi bil za vas neuspeh, če se Krka glede na odličen zdajšnji položaj ne uvrsti na zaključni turnir lige NLB?
Absolutno ne, zakaj? Kar smo napravili to sezono, je v tolikšni meri preseglo načrte, da tega sploh ne morem opisati. Druga stvar je, ali bi bila škoda, če se ne bi uvrstili. Razočaranje pa gotovo ne. Delamo vse, da bi se tako mi kot Olimpija uvrstili na zaključni turnir.

So v klubskem pogonu novi igralci, ki bi lahko v dolgoročnem času prestopili prag članskega moštva?
Imamo nadarjene igralce, a morajo pa dojeti nekaj: člansko košarko lahko igraš tedaj, ko lahko uspešno nastopaš v obrambi proti članskemu košarkarju. Da bi prišli do tega, je potrebnega veliko dela, ki ga nenehno spremljamo in ocenjujemo. Tistim, ki bodo resnejši, bomo pomagali pri nadaljnjem napredku. O imenih ne bi govoril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.