Šport > Košarka
15 ogledov

Džikić še drugič boljši od Krke

Aleksandar Džikić Dzikic Krka ABA
Lietuvos Rytas, ki ga s klopi vodi Aleksandar Džikić, je v 5. kolu Eurocupa z 82:72 ugnal Krko in ji zadal še drugi poraz. Obe ekipi sta že napredovali v nadaljnje tekmovanje.

Košarkarji novomeške Krke so na tekmi petega kola skupine F evropskega pokala v Vilni izgubili proti Lietuvos Rytas z 72:82 (18:15, 40:35, 59:60). Obe ekipi sta se sicer že uvrstili v nadaljevanje tekmovanja med najboljših 16. V šestem kolu pokala bo Krka 20. decembra v Novem mestu gostila francoski Le Mans.

Potem ko je Krka v zadnjem času doživela veliko sprememb – na trenerski stolček je sedel Aleksander Sekulić, ekipi se je pridružil Mustafa Abdul Hamid, zapustil pa jo je center Jerome Jordan, ki se seli v ligo NBA –, je morala na gostovanje k vodilni ekipi skupine F, Lietuvos Rytas. Košarkarji iz Vilne tudi po današnjem obračunu ostajajo edina še neporažena ekipa te skupine.

Novomeščani so sicer tekmo odlično začeli in se v prvem polčasu dobro upirali litovski ekipi. Na prvi odmor so odšli s +3, prednost pa so ob polčasu še povišali na pet točk. V tretji četrtini so gostitelji najprej predvsem po zaslugi odlične igre Tyresa Ricea izenačili na 53:53, a so se jim krkaši še naprej dobro upirali. Čeprav so varovanci Aleksandra Džikića povedli že s 60:57, so imeli po košu Zorana Dragića ob pisku sirene pred odločilno četrtino le točko naskoka (60:59).

Zadnjih deset minut so gostitelji odločneje začeli in hitro pobegnili na štiri točke prednosti, kar je bila njihova najvišja prednost na tekmi. A pokazalo se je, da se Novomeščani z zgolj enim pravim centrom Smiljanom Pavičem težko merijo z visokimi litovskimi košarkarji, ki so prednost iz minute v minuto višali. Prišli so na +10 (71:61), nato na 77:64, tekma pa se je končala z zmago domačih za deset točk.

V novomeški ekipi so bili najbolj razpoloženi Jimmy Baxter s 14 točkami, Pavič je zbral 13 točk in devet skokov, Abdul Hamid pa 11 točk. Najboljši strelec večera pa je bil igralec domače ekipe, Rice, ki je zbral 16 točk, temu dosežku pa je dodal še sedem podaj.

Eurocup, 5. kolo:

Skupina F

Lietuvos Rytas : Krka 82:72 (60:59, 35:40, 15:18)
Rice 16, Seibutis 14, Katelynas 10; Pavič 16, Baxter 14

Torek, ob 18.00:
Le Mans – BC Azovmaš

Lestvica: 1. Lietuvos Rytas 10 točk*, 2. Krka 8*, 3. Azovmaš 5 (-1), 4. Le Mans 4 (-1)

* - že uvrščeni v osmino finala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.