Šport > Košarka
20 ogledov

Džikić: "Še je prostor za napredek"

Aleksandar Dzikic Žurnal24 main
Trener Aleksandar Džikić je v glasovanju za Dan slovenske moške košarke dobil 17.284 glasov – največ med trenerji in več kot katerikoli košarkar. To je pohvala za dobro delo pri Krki.

Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame. Upam, da jih na tekmi ne bomo razočarali.
Aleksandar Džikić
Kot kaže, ste s strani navijačev najbolj priljubljeni med trenerji in košarkarji v Sloveniji ...
Na to nimam komentarja. Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame. Upam, da jih na tekmi ne bomo razočarali. Seveda pa enako velja tudi za predstave Krke v nadaljevanju sezone.

Kako bi ocenili dozdajšnji potek sezone?
Rad bi videl tistega, ki bi dejal, da je Krko po polovici sezone v ligi NLB pričakoval na tretjem mestu. To je izjemen uspeh, prav tako pa tudi razmerje petih zmag in enega poraza v evropskem pokalu EuroChallenge. Nadaljevali bomo v tem ritmu. Izkazalo se je, da je naš pristop pravi. Vsaka naslednja tekma je za nas najpomembnejša. Ob takšnem razmišljanju je vselej prisoten pritisk. Je naporno, a si na nek način želimo, da bi tako tudi ostalo. Zaenkrat smo zdravi, vzdušje v ekipi je odlično, vseeno pa je tudi še nekaj prostora za napredek. S prvo polovico sezone sem resnično zadovoljen.

So se zdaj cilji že kaj spremenili? So pričakovanja zrastla?
Tudi če se je to zgodilo, o tem ne vem nič. Sami sebi vseskozi zastavljamo cilje. Pred sezono sem dejal, da želimo biti za vsakogar neugoden tekmec. In to se je zgodilo. Le na tekmi s Partizanom smo bili nadigrani, na vseh preostalih dvobojih pa smo imeli vsaj priložnost, da zmagamo. Vselej nam žal ni uspelo.

Zoran Dragić se je že izkazal, Edo Murič prvič igra člansko košarko na takšnem nivoju in tudi z njim sem zadovoljen.
Aleksandar Džikić
Dejali ste tudi, da želite v tej sezoni razviti nekaj mladih igralcev. Vam je uspelo?
Zoran Dragić se je že izkazal, Edo Murič prvič igra člansko košarko na takšnem nivoju in tudi z njim sem zadovoljen. Tudi on lepo napreduje. Veseli me, da so to opazili tudi ljubitelji tega športa, ki so ga na dnevu slovenske košarke z oddanimi glasovi uvrstili v prvo peterko. Tu je še Matej Rojc, ki je napravil velik preskok v karieri. Prej je igral v tretji slovenski ligi, zdaj pa igra v ligi NLB. Je zelo nadarjen in vsak dan se nauči nekaj o članski košarki. Upam, da nam bo že v tej sezoni v veliko pomoč. A ima še veliko časa, do zdaj pa ga je lepo izkoriščal.

Boste teh nekaj prostih dni izkoristili za počitek?
Ne. Treniramo. Preprosto ni časa za počitek. V januarju imamo devet tekem in nanje se je treba dobro pripraviti.

Kakšen je vaš komentar na spremembo slovenskega selektorja? Kaj menite o Božidarju Maljkoviću?
Menim, da je Košarkarska zveza Slovenije našla človeka, ki ima veliko ime, ugled in znanje. Že to, da je prevzel delo slovenskega selektorja, je dovolj velik dokaz, da je zelo motiviran za delo. Prepričan sem, da je bila to zelo dobra poteza. V karieri je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.