Šport > Košarka
13 ogledov

Džikić se vrača v Novo mesto

Aleksandar Džikić Dzikic Krka ABA
Žreb drugorazrednega evropskega pokala EuroCup v Barceloni je košarkarjem Krke namenil skupino F, kjer se bodo pomerili z Lietuvos Rytasom, Le Mansom in Azovmašem. Z Lietuvosom se na Dolenjsko vrača strateg Aleksandar Džikić.

Košarkarji novomeške Krke so na torkovem žrebu v katalonski prestolnici dobili tekmece v evropskem pokalu. Slovenski državni prvak bo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini igral v skupini F, v njej pa so še litovski Lietuvos Rytas, francoski Le Mans in ukrajinski Azovmaš.

"Z današnjim žrebom smo zadovoljni, dobili smo zelo atraktivne tekmece, med njimi pa je tudi Lietuvos Rytas. V Novo mesto se bo torej vrnil Džikić, ki je v minuli sezoni vodil Krko, skupaj z njim pa bo prišla cela plejada odličnih košarkarjev. Tudi ukrajinska zasedba ima slovenski pridih, zanjo nastopa Rizvić, pred kratkim pa se je okrepila tudi z nekdanjim košarkarjem Olimpije Vladimirjem Golubovićem. Francoski Le Mans je nastopil v kvalifikacijah za Evroligo, v svojih vrstah pa imajo tudi nekaj košarkarjev z izkušnjami v ligi NBA," je tekmece v skupini ocenil direktor novomeške ekipe Miro Župevec in dodal: "Naš načrt ostaja nespremenjen. Želimo se uvrstiti v drugi del tekmovanja, kar pomeni, da moramo osvojiti vsaj drugo mesto v skupini."

Prvi del evropske lige bo na sporedu od 15. novembra do 20. decembra, po dve najboljši ekipi iz vsake skupine pa se bosta uvrstili v drugi del. Ta bo na sporedu med 17. januarjem in 28. februarjem. Četrtfinalne tekme bodo na sporedu 20. in 27. marca, zaključni turnir četverice pa 14. in 15. aprila prihodnje leto.

Lietuvos Rytas vodi nekdanji trener Krke Aleksandar Džikić, ki je po koncu sezone zapustil Novo mesto in se preselil v Litvo. Le Mans je ena najboljših francoskih ekip, za Azovmaš pa nastopa nekdanji košarkar Zlatoroga in Uniona Olimpije Hasan Rizvić.

V prvem delu tekmovanja bo najbolj slovensko obarvana skupina G. V njej bodo nastopili Spartak iz Sankt Peterburga, ki ga vodi Jure Zdovc, igra pa Miha Zupan, ter hrvaška Cedevita (Matjaž Smodiš) in italijanski Benetton (Sani Bečirović). Slovenske barve bodo v tem tekmovanju zastopali še Matej Krušič (Aris), Dragiša Drobnjak (Oostende) in Primož Brezec (Lokomotiva Kuban).

Žreb skupin za EuroCup:

Skupina A:
Cibona, Hapoel Migdal Jeruzalem, Donetsk, Gravelines Dunkerque

Skupina B:
Himki MR, PAOK, Cholet Basket, VEF Riga

Skupina C:
Aris, Nymburk, Rudupis, GasTerra Flames

Skupina D:
Valencia, Telenet Oostende, Asvel Villeurbanne, PBC Lukoil Academic

Skupina E:
Gran Canaria 2014, Lokomotiva Kuban, Banvit, Skyliners

Skupina F:
Lietuvos Rytas, Le Mans, Azovmaš Mariupol, Krka Novo mesto

Skupina G:
Benetton, Spartak St. Petersburg, Cedevita Zagreb, FC Bayern München

Skupina H:
Alba Berlin, Dexia Mons-Hainaut, Budućnost, Turow Zgorzelec

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.