Šport > Košarka
21 ogledov

Džikić: "To so heroji"

Veselje Aleksandra Džikića (desno) in njegovega pomočnika Aleksandra Sekulića. ( Žurnal24 main
Košarkarji novomeške Krke so drugič zapored postali državni prvaki, Zoran Dragić pa je dvignil lovoriko za naziv najkoristnejšega igralca finala. Zanesljivo odhajajo Djordjević, Ikonić in trener Džikić.

Trener krkašev Aleksandar Džikić je takole strnil misli po naslovu: "Pred zadnjo finalno tekmo smo poskušali misliti le na srečanje, nič o naslovu prvaka in dobro se je zaključilo. Zelo sem srečen in zadovoljen, saj se nam je dobro delo skozi celo sezono izplačalo. Ti fantje, ki sem jih treniral, so veliki ljudje ter odlični košarkarji in zelo sem vesel, da sem lahko delal z njimi. To so heroji, ki vedo, da je ekipa nad posamezniki in da je ekipni uspeh pred vsako posamezno statistiko. Pohvaliti moram tudi strokovni štab – to so ljudje, kakršnih ni veliko. Čestitam tudi Unionu Olimpiji, brez katere bi bil ta uspeh manj pomemben. Pripravili so nas do tega, da damo vse od sebe, a to je tisto, kar delajo šampionske ekipe." Džikić sicer ne bo ostal v Novem mestu tudi v prihodnji sezoni, kar je potrdil predsednik kluba Brane Kastelec: "Žal ostajamo brez Aleksandra Džikića, ki se mu očitno vse pozlati, česar se loti, saj odhaja v večjo sredino. Želimo si le dopolniti ekipo, saj zagotovo odhajata le Djorđević in Ikonić."

Drugi naslov zapored, seveda sem srečen. Mislim, da smo si ga zaslužili, saj smo celo sezono res dobro delali. To dokazujejo tudi tri trofeje v tej sezoni.
Bojan Krivec, branilec Krke

Zoran Dragić, najkoristnejši igralec finala lige Telemach, je dejal: "Tekma je bila seveda zelo težka, saj je na peti tekmi zmaga vedno imperativ. Srečanje smo spet začeli dobro in visoko povedli, tako kot vse ostale štiri tekme, potem pa spet doživeli nerazumni padec, ki ga je Union Olimpija izkoristila za delni izid in vodstvo ob polčasu. Mi smo se nato bolj zbrali in povedli, s cono v zadnji četrtini pa upočasnili tempo igre, zadevali proste mete, s katerimi smo imeli celo sezono težave in zasluženo osvojili naslov prvaka lige Telemach."

Miro Alilović
, trener Uniona Olimpije, je našel razloge za usodni poraz predvsem v skoku: "Tekmo smo spet izgubili zaradi Krkinega skoka v napadu, kjer sta tehtnico v dolenjsko korist prevesila Jure Balažič in Zoran Dragić. Izvajali smo tudi premalo prostih metov in delali neumnosti, ko je bila Krka v bonusu. Poraz je neuspeh, saj je bil cilj osvojitev naslova prvaka lige Telemach, a smo imeli kljub temu odlično sezono, ki ji je, žal, manjkala pika na i. Krka je zasluženo dobila to finalno serijo in ji zato čestitam za uspeh."

Goran Jagodnik, kapetan Uniona Olimpije, je komentiral: "Čestitke Krki za naslov prvaka lige Telemach. Za nami je težka, a uspešna sezona, čeprav nam je zelo žal za izgubljeni finale. Dali smo vse od sebe, a je malo zmanjkalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.