Šport > Košarka
24 ogledov

Džikić: Z nami nikoli ne veš, kako bo

krka crvena zvezda aba KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
S herojsko predstavo so košarkarji Krke ugnali vodilno zasedbo Lige ABA Crveno zvezdo (77:67) in pripravili lepo presenečenje za svoje zveste navijače, ki so svoje ljubljence nagradili z bučnim aplavzom.

"Premagali smo še neporaženo moštvo. Igrali smo dobro, borbeno, imeli nekaj sreče, naredili nekaj neumnosti. Ampak tako mi igramo. Dobro smo jih nadzirali tam, kje so najmočnejši in prišli do res velike zmage za nas. Sedaj moramo tako nadaljevati, pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. A z nami nikoli ne veš, kako bo," je po lepi zmagi razmišljal trener Krke Aleksandar Džikić.

Sedem Krkašev dovolj za zmago

Borbeni domačini so vodili skozi celotno tekmo in vztrajno odbijali nalete gostov, ki so se dobrih šest minut pred koncem približali le na točko zaostanka, a opolnega preobrata niso uspeli izvesti. Izkušeni branilec Nebojša Joksimović je skupaj s svojimi le šestimi zdravimi soigralci zdržal hud naporen ritem in šokiral favorizirane Beograjčane.

krka crvena zvezda aba | Avtor: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI
"Odlično smo odigrali to tekmo. 35 minut smo bili boljši nasprotnik in če smo se držali navodil, je bila to voda na naš mlin. Uspeli smo zaustaviti njihovo hitro igro, sploh v prvem polčasu. V drugem je Crvena zvezda Telekom prevzela pobudo, saj smo igrali le s sedmimi igralci, ritem pa je bil ubijalski. Z dobro igro v napadu nam je uspelo zdržati in nismo jim dovolili, da se nam v končnici približajo. Res velika zmaga nad vodilnim v ligi."

Gostujoči košarkar Luka Mitrović je žaloval za slabimi uvodimi minutami: "Čestitam Krki za zmago in zares dobro odigrano tekmo. Slabo smo odprli tekmo in nato lovili Krko. Vsakič, ko smo se ji približali, pa smo naredili kakšno napako. Lovili smo jih v drugi in tretji četrti, čeprav vemo, da tekma traja do zadnje sirene. A vseeno ni slabo izgubiti tako tekmo, bolje, da se je to zgodilo zdaj kot kdaj drugič. Krki želim veliko sreče ter se zahvaljujem našim navijačem, ki so nas podprli v velikem številu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.