Šport > Košarka
28810 ogledov

Eden največjih hrvaških športnikov ima zdravstvene težave

Toni Kukoč Profimedia
Velikan hrvaške košarke, legendarni Toni Kukoč, se je oglasil z bolniške postelje.

Legendarni hrvaški košarkar in nekdanji jugoslovanski reprezentant Toni Kukoč je na družbenih omrežjih objavil fotografijo iz bolnišnice v Chicagu, kjer je preživel zadnja dva dneva.

Petinpetdesetletni Hrvat, ki je v ligi NBA več let igral ob Michaelu Jordanu in osvojil tri šampionske prstane, vzroka hospitalizacije ni navedel, ampak se je samo zahvalil tamkajšnjemu osebju za dobro oskrbo.

Objavil je tudi fotografijo z bolniške postelje, na kateri kaže dvignjen palec.

"Velika hvala dr. Colmanu in dr. Myersu ter ostalemu osebju bolnišnice Rush, ki že dva dneva tako lepo skrbijo zame," je zapisal Kukoč in dodal: "Veselim se hitrega okrevanja."

Kukoč je najuspešnejši hrvaški košarkar vseh časov. Pred selitvijo v ligo NBA, kjer je osvojil tri naslove prvaka (1996-1998), je v dresu Jugosplastike zbral tri evroligaške krone (1989-1991), nagrado za najboljšega strelca finala (1990) in štiri priznanja za najkoristnejšega igralca (MVP) Final Foura. Kot član Bennettona iz Trevisa je osvojil italijansko ligo (1992) in pokal (1993). 

Toni Kukoč | Avtor: Profimedia Profimedia

V reprezentanci je navduševal in osvajal medalje že v mladinski konkurenci, kasneje pa je bil eden ključnih igralcev jugoslovanske izbrane vrste, s katero je v letih 1989 in 1991 osvojil dva naslova evropskega prvaka. Vmes je leta 1990 postal še svetovni prvak. V zbirki ima še olimpijsko srebro iz leta 1988 in bron s svetovnega prvenstva leta 1987. 

Največje posamično priznanje v ligi NBA je prejel leta 1996, ko je bil izbran za najboljšega šestega igralca lige.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toni Kukoč (@toni_kukoc7)


dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:27 07.oktober 2023.

    Bolezen ne izbira . Sreča da si lahko Toni privošči zdravstvo na svetovnem nivoju.