Šport > Košarka
21 ogledov

Efes padel po dveh podaljških

Goran Jagodnik bo nagrado za najbolj koristnega igralca prejel v četrtek zvečer
1/35
Žurnal24 main
Union Olimpija je v 1. kolu Evrolige v Stožicah z Efes Pilsnom pred skoraj 9000 navijači slavila s 95:90 (79:79, 71:71, 53:55, 30:29, 22:16) po dveh podaljških. Preberite mnenji Ožbolta in Jagodnika.

Tekst: 1080
Stožice so doživele evroligaško premiero, kakršno so si le želele. Zmago nad zvezdniško ekipo, tudi z Boštjanom Nachbarjem, ki je bil toplo pozdravljen. Okrog 9000 navijačev je bilo izvrstno razpoloženih, svoje mesto je zavzela tudi skupina Green Dragons, ki je prevzela taktirko navijanja.

Že v prvem polčasu so priložnost dobili tudi vsi novinci, največ pa sta pokazala Američana Kevinn Pinkney in Kenny Gregory. Zdi se, da je imela Olimpija po dolgih letih znova spretno roko pri izbiri ameriških okrepitev. Zmaji so največ vodili za devet točk (19:10) v prvi četrtini po trojki Saša Ožbolta. V drugih dvajsetih minutah je njuno delo nadaljeval Gruzijec Giorgi Šermadini, z nekaj zadetimi meti za tri točke pa je zablestel tudi kapetan Goran Jagodnik. Ljubljančani so sicer večino časa lovili tekmeca, s koši v zadnjih sekundah pa so si priigrali tudi prvi in drugi podaljšek. Srečanje bi bilo z malo sreče odločeno že v prvem podaljšku, ko je žogo skozi mrežico spravil Jagodnik, a so se sodniki po ogledu posnetka odločili, da je to storil prepozno.

Pri gostih je bil prvi strelec Igor Rakočević (22 točk), pri Ljubljančanih pa jih je Pinkney zbral 23, k temu je dodal še šest skokov, Jagodnik pa 21. Samo v drugem podaljšku je Jagoda v svojo statistiko vpisal osem točk, na tekmi pa je od devetih zgrešil le en prosti met. "Z borbenostjo smo si zaslužili ta uspeh. Tudi takrat, ko smo zaostajali, nismo nikoli popustili. Imeli smo tudi nekaj sreče, a ta pride le, če se boriš. To je dobra napoved tudi za vse naslednje tekme,"  je po koncu dvoboja povedal Jagodnik.

Sašo Ožbolt pa je dejal: "Super. Končno je končnica pripadla nam. Kot da so letos dobljene končnice naš zaščitni znak – že tretjo tekmo smo zmagali tako. To je nagrada za nas in fenomenalno občinstvo. Smo res samozavestni, a se zavedamo, da imamo dosti rezerv. Predvsem v napadu, kjer se ne poznamo dovolj dobro. Kar težko je bilo odigrati dva podaljška. Sploh meni, ker sem moral vseskozi tekati za Rakočevićem. Tako da me v napadu praktično ni bilo, izčrpan sem bil. Ker Jure Zdovc uporablja več igralcev, si lahko privoščimo bolj agresivno igro."

Ožbolt svari pred evforijo: "Spustiti moramo žogo na tla in iti tekmo za tekmo. Se pa zavedamo, da lahko zmagamo tudi naslednjo tekmo proti Milanu, ki ni nič posebnega. Lahko le napredujemo."  Union Olimpija bo v drugem kolu gostovala v Milanu, naslednja tekma doma pa jo čaka 4. novembra proti Panathinaikosu.

Evroliga, skupina D, 1. kolo:

Union Olimpija : Efes Pilsen 95:90* (79:79, 71:71, 53:55, 30:29, 22:16)
Pinkney 23, Jagodnik 21, Ilievski in Gregory po 16, Šermadini 11, Ožbolt in Markota po 4; Rakočević 23, Tunceri 15, Nachbar 11

CSKA Moskva – AJ Milano (četrtek, ob 18.15)
Power Elec.Valencia  – Panathinaikos (četrtek, ob 20.45)

*po dveh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.