Šport > Košarka
61 ogledov

Elektra stresla Hopse po podaljšku

Boris Jersin
1/8
Žurnal24 main
Na zaključnem turnirju košarkarskega pokala Sparje drugi polfinalist postala Elektra, ki je po podaljšku ugnala Hopse. Prvi polfinalist je postal Helios, ki je premagal Šentjur. Olimpija in Krka igrata v petek.


V petek sta na sporedu še preostala četrtfinalna nastopa; ob 18. uri veliki derbi med Unionom Olimpijo in Krko, ob 20.30 pa še Geoplin Slovan - Zlatorog. Polfinala bosta v soboto, finale pa v nedeljo ob 17. uri.
 Prva polfinalista zaključnega turnirja pokala Spar sta Helios in Elektra. Domžalčani so v četrtfinalu prepričljivo premagali Šentjur (83:72), Šoštanjčani pa so bili v izenačeni tekmi in podaljšku boljši od Hopsov Polzele z 61:57.

OGLEJTE SI GALERIJO TEKME MED ELEKTRO IN HOPSI.

Za razliko od prvega četrtfinala je bil drugi obračun prvega dne štiridnevnega finalnega turnija v dvorani Poden veliko bolj negotov in rezultatsko zanimiv. Ekipi sta bili sicer napadalsko sila nerazpoloženi, saj so bili koši na obeh straneh redki - v prvem delu sta ekipi skupaj zadeli vsega 17 metov iz igre, razlika pa posledično ne več kot koš ali dva za eno oziroma drugo moštvo.

Prvo zaključno žogo za zmago je imela Elektra, vendar je v rednem delu ni izkoristila. Ko je Boris Jeršin dobre tri minute pred koncem zadel trojko ob table za 49:44, so bili varovanci Dušana Hauptmana namreč na dobri poti do zmage, vendar do konca tekme niso več dosegli koša. Pa čeprav je imel tri sekunde pred zaključkom Jeršin dva prosta meta, ki jih je zgrešil.

V podaljšku Šoštanjčani napake niso ponovili. Vodili so vseh pet minut, odločilno prednost za uvrstitev v polfinale pa so si priigrali v zadnji minuti. Srečanje je bilo odločeno, ko je najboljši igralec pri Elektri Salih Nuhanović (17 točk, 12 skokov), zadel za 56:51.

Helios je tekmo odlično odprl in povedel kar s 16:2. V drugi četrtini so se Šentjurčani, pri katerih nastopa nekaj prekaljenih košarkarjev, kot so Blaž Ručigaj, Dejan Hohler, Ivo Deržič, Peter Jovanovič, Vjeran Soldo, zdramili in do polčasa zaostanek zmanjšali na sedem točk. Pestilo jih je mizerno izvajanje prostih metov, saj so jih zadeli le rahlo več kot pol (10:19). Do konca tretje četrtine je prednost Heliosa po zaslugi Grege Malija, Vjeka Petrovića in Marka Lekića poskočila na 18 točk in naskoka na morebitno presenečenje v zadnjih desetih minutah ni bilo.

V dresu Heliosa je prvič zaigral Američan Benjamin Eugene Raymond (23 let, 198 centimetrov), ki je v 23 minutah s 13 točkami (met iz igre 5:9) povsem zadovoljil zahteve trenerja Rada Trifunovića, medtem ko njegov kolega na drugi strani Damjan Novaković nad predstavami svojih varovancev ni bil ravno navdušen.

Pokal Spar, četrtfinale:

Elektra Šoštanj : Hopsi Polzela 61:57 (49:49, 41:40, 24:25, 12:10)*
Nuhanovič 17, Miljković 11, Jeršin 10; Mijajlović 17, Kobale 12, Thondique 10

Helios Domžale : Šentjur 83:62 (61:43, 41:34, 27:17)
Mali 17, Raymond 13, Bubnić 10; Hohler 15, Ferme 13, Šimović 9

* po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.