Šport > Košarka
24 ogledov

Enotno: "Ponosni na enkratno dvorano"

Dvorana v Stožicah je po Avanzovih besedah prepričala komisijo Fiba Europe. (Fot Žurnal24 main
O Centru Stožice vsi govorijo le v presežnikih. "Slovenci smo lahko resnično ponosni na to dvorano," je dejal Boštjan Nachbar. "Res je fenomenalna in zelo velika," je dodal Zlatko Dedić.
Zdaj lahko tudi v tujini z dvignjeno glavo povemo, da imamo dvorano, ki zadostuje vsem standardom.
Memi Bečirović

S košarkarsko tekmo med Slovenijo in Španijo, ki so jo naši izgubili po podaljšku (72:79), je zaživel Športni center Stožice. Enotna ocena obiskovalcev je, da je dvorana prava lepotica in da si je Slovenija takšen objekt zaslužila. "Vsi smo lahko ponosni, da smo dobili to dvorano. Zdaj lahko tudi v tujini z dvignjeno glavo povemo, da imamo dvorano, ki zadostuje vsem standardom sodobnega športa, hkrati pa je zelo prijetna za igranje košarke. Ima dobro akustiko, je zelo velika in v vseh pogledih odlična," je mnenje slovenskega selektorja Memija Bečirovića.

Vstopite v Center Stožice in poglejte, kako je bilo na tekmi in pred njo v veliki galeriji.

Njegovi varovanci so vrhunski košarkarji, ki večino časa preživijo po dvoranah širom sveta, zato je njihovo mnenje še toliko bolj kredibilno. Boštjan Nachbar, ki je nekaj sezon igral tudi v ligi NBA in tam dodobra spoznal dvorane v ZDA, pravi: "Slovenci smo lahko resnično ponosni na to dvorano. Tako prijetnih sem doslej videl zelo malo. Je namreč prava košarkarska dvorana, saj se igralci na parketu počutimo, kot da so gledalci skoraj ob nas, hkrati pa so tudi ostali prostori zelo široki, visoki in odlično urejeni." 

Mnenju Nachbarja se pridružuje tudi selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Boris Zrinski. "Dvorana je res enkratna. Je ena najlepših, kar sem jih videl doslej. Vsaka država bi morala imeti takšen objekt, ki je v prvi vrsti namenjen športu, hkrati pa lahko gosti še vrsto drugih prireditev. Upam, da bo ta dvorana hkrati tudi prelomnica in spodbuda za Olimpijo."

Toda dvorana Center Stožice, kot se za zdaj imenuje, ne bo le dom košarkarjev, temveč vse športne in preostale javnosti. V bližnji prihodnosti so že načrtovani glasbeni koncerti, kakor tudi druge športne prireditve. Februarja prihodnje leto se bosta v njej verjetno pomerili ženski teniški reprezentanci Slovenije in Nemčije. "To dvorano smo nujno potrebovali in z njo smo naredili velik korak naprej. Upam, da se bodo z njo identificirali vsi Ljubljančani in Slovenci. Kot teniški trener pa želim, da bi se naslednji veliki teniški spektakel odvijal prav v tej dvorani," pravi priznani slovenski teniški delavec Aleš Filipčič.

Podobnega mnenja je tudi hokejska legenda Tomaž Vnuk. "Upam, da bo kdaj v tej dvorani tudi kakšna velika tekma slovenske hokejske reprezentance. Kot športnik pa se seveda veselim in podpiram odprtje vsake nove dvorane," je dejal Vnuk. Na tribunah smo opazili tudi Anžeta Kopitarja.

Čestitke tistim, ki so verjeli in do konca izpeljali ta projekt.
Zlatko Dedić

Na ogled košarkarske tekme med Slovenijo in Španijo so prišli tudi slovenski nogometaši, ki so en za drugim ponavljali, da tako lepe dvorane še niso videli. "Res je fenomenalna in zelo velika. Čestitke tistim, ki so verjeli in do konca izpeljali ta projekt," pravi Zlatko Dedič.

"Vsako glavno mesto mora imeti takšno dvorano, ki lahko zadovolji potrebe ljudstva, saj je treba ljudem nekaj ponuditi – koncerte, vrhunske športne dogodke, ... V prejšnjih objektih to preprosto ni bilo možno," pravi direktor nordijskih reprezentanc pri Smučarski zvezi Slovenije Primož Ulaga.

Vrhunska dvorana je hkrati tudi spodbuda gospodarstvu za vlaganje v šport. "Že vrsto let smo si želeli takšne dvorane in končno je mestni upravi to uspelo. Mislim, da je ta dvorana lepa osnova za ponoven razcvet slovenskega športa, kajti brez vrhunske, sodobne infrastrukture to ni mogoče. Čestitke vsem za to pogumno dejanje, za katero verjamem, da bo koristilo prav vsem, tako navijačem in obiskovalcem kot nam, ki kot pokrovitelji vlagamo finančna sredstva v šport," pravi predsednik uprave BTC Jože Mermal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.