Šport > Košarka
11 ogledov

EP 2013: Hauptman je razočaran

Nekdanji zmaj Hauptman sedaj vodi slovenskega prvoligaša Elektro. (Foto: Žurnal2 Žurnal24 main
Potem ko je vlada predstavila svojo odločitev o financiranju projekta Eurobasket 2013, smo za mnenje poklicali izkušenega košarkarskega delavca v slovenskem prostoru, Dušana Hauptmana.

Bi lahko na kratko pokomentirali odločitev vlade, da projekta KZS za Eurobasket 2013 ne podpre v celoti?

Priznam, da sem pričakoval, da bo vlada našla rešitev, saj je priložnosti za organizacijo takšnega prvenstva zelo malo. Je pa res, da je organizator Košarkarska zveza Slovenije in da bi oni morali, vsaj kar se tiče kotizacije, narediti več. Upam, da bo zveza zdaj po odločitvi vlade našla rešitev ali pa da se bo prijavila na novem razpisu, v kolikor se bo od tega odjavila. Kot športnik se zavedam, da je to res ena redkih priložnosti, da se EP organizira v Sloveniji, tako da sem malce razočaran.

 

Se je zveza po vašem preveč zanašala na državo?

Ne vem, nisem prava oseba za govor o tem. Vem pa, da država ni nikoli plačala kotizacije za nobeno prvenstvo, pa jih je bilo v Sloveniji kar nekaj raznoraznih. Razumem vlado, če bi enkrat to naredila, potem bi vsi računali na njeno pomoč. Vseeno sem računal na drugačno rešitev, da bo KZS še zmanjšala pristojbino in da bo za nižji znesek našla ustrezno rešitev. Današnja odločitev vlade je tudi zame presenečenje, je pa to realnost, kruta realnost.

 

Veliko je bilo govora o kotizaciji. Je to res prevelik znesek?
To je nesramna poteza, to je nekorektno s strani Fibe! Ne vem, zakaj je prišlo do tega, zakaj Fiba sploh pobira kotizacijo, če pa pobira tudi pravice za televizijske prenose in ne vem kaj še vse. Denarja pa ne vrača! To je lahko možno le v košarki. Največji denar se vrti okoli televizijskih pravic. Čudi me, da se tudi ostale države ne pritožujejo. Že za EP na Poljskem, ko je kotizacija znašala tri milijone, je bila to zame previsoka številka. Zame je največji krivec Fiba, ki se na nepravi način loteva organizacij. S tem pa držav ne stimulira, ampak jih destimulira! To ni mala stvar, a če na koga, s prstom kažem nanje.

 

Bo kotizacija nižja, če pride do novega razpisa?
Zagotovo bo nižja, je pa res, da se bo javila še kakšna država. Zdaj se nekateri niso javili ravno zaradi visokih stroškov in kotizacije. Pričakujem nov razpis in računam na to, da Slovenija še ni vrgla puške v koruzo.

 

Pa mislite, da bi Slovenija še imela zaupanje s strani Fibe?
Ne vem, zakaj ne bi imeli zaupanja. Ta kotizacija je res visoka in sploh prvič tako visoka, ogledniki pa so bili v naši državi in vedo, kakšno je naše finančno stanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.