Šport > Košarka
13 ogledov

EP bo? "Lahko ste povsem mirni"

Pahor uspehu na referendumu o pokojninski reformi ne pripisuje praktično nobene Žurnal24 main
"Odločitev je padla. KZS ima vso podporo vlade. Na voljo je dovolj sredstev. Lahko ste povsem mirni," je na konferenci SPORTO 2010 glede EP 2013 dejal minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.
Podporo EP je dal tudi ljubljanski župan Zoran Janković: "Težko si predstavljam, da bi kdo rekel ne. Ljubljana bo rekla da, tudi pri finančnem prispevku."

"Gre le še za podrobnosti," je v Portorožu povedal minister Igor Lukšič in dodal: "Denar za kotizacijo je. Milijon in 160 tisoč evrov je 20 odstotkov kotizacije, dodaten denar, ki ga je vlada pripravljena prispevati, pa bi šel iz posameznih ministrstev. Le ministrstvo za gospodarstvo ima vsako leto na voljo osem milijonov za promocijo države. Zdaj je vse odvisno le še od izvršnega odbora Fibe Europe, ki bo o prireditelju odločal v nedeljo."

Denar za kotizacijo je. Milijon in 160 tisoč evrov je 20 odstotkov kotizacije, dodaten denar, ki ga je vlada pripravljena prispevati, pa bi šel iz posameznih ministrstev.
Igor Lukšič

Previdnejši je direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo: "Vsi me sprašujejo, ali EP bo. Na začetku sem govoril, da bo, nato želim si, da bo, potem ne vem, zdaj pa res ne vem." Na KZS niso skrivali, da so ministrove besede presenetile tudi njih.

Lukšič je sicer potrdil, da se bo v sredo z generalnim sekretarjem Fibe Europe sestal tudi premier Borut Pahor. "Šlo bo samo za tehnični sestanek. Nič posebnega. Osebno menim, da je vlaganje v športne dogodke pozitivna stvar. EP v košarki je kar se tega tiče skrajni domet Slovenije. Za SP bi potrebovali še nekaj večjih dvoran, ki pa kasneje zagotovo ne bi dobro živele. Zato je zdaj toliko pomembneje pokazati, da znamo izpeljati tudi takšno reč, kot je EP. Zdaj je za to pravi čas. Če ne bi imeli odlične generacije, dobrih rezultatov, podpore, tudi KZS verjetno ne bi razmišljala o kandidaturi."

Dokončno odločitev bo 5. decembra sprejemal izvršni odbor Fibe Europe. "Lahko se še kaj zaplete. Smo edini kandidat, a vse se še ne ve. Izvršni odbor mora tako na primer najprej sprejeti znižanje kotizacije z osmih na 6,5 milijona, kar je bilo izpogajano pri generalnemu sekretarju. Veliko je zdaj odvisno tudi od sredinih pogovorov. Ob znižanju kotizacije bi morda kdo zahteval tudi nov razpis za organizatorja EP," je dejal Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.