Šport > Košarka
26 ogledov

EP? "Ljubljana reče da, tudi prispevku"

Župan Zoran Janković je vselej v prvi vrsti na tekmah Evrolige. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
EP v košarki v Sloveniji? "Težko si predstavljam, da bi kdo rekel ne. Ljubljana bo rekla da, tudi pri finančnem prispevku," je ta ponedeljek zatrdil ljubljanski župan Zoran Janković.

Ljubljanski župan Zoran Janković je zelo naklonjen organizaciji evropskega prvenstva v košarki leta 2013 v Sloveniji. Po njegovem mnenju gre za enkratno priložnost, ki je ne gre kar tako zapraviti, Ljubljana pa je pripravljena za organizacijo prvenstva prispevati tudi finančna sredstva. "Trdno sem prepričan, da je evropsko prvenstvo v košarki izjemno potrebno Sloveniji in Ljubljani. Gre za najboljšo promocijo države in mesta ter najboljšo prepoznavnost v svetu," je na novinarsko vprašanje po ponedeljkovi seji ljubljanskega mestnega sveta odgovoril Janković. "Lahko smo izjemno veseli, da je Slovenija edini kandidat. Imamo dobro lego, smo lahko dostopni, smo varna dežela, spoznamo se na košarko, imamo najboljše občinstvo in smo odlični organizatorji, tako da sem prepričan, da bomo sprejeli organizacijo prvenstva. Težko si predstavljam, da bi kdo rekel ne. Ljubljana bo rekla da, tudi pri finančnem prispevku," je našteval Janković, ki višine zneska ljubljanskega prispevka še ni razkril.

Spoznamo se na košarko, imamo najboljše občinstvo in smo odlični organizatorji.
Zoran Janković

Omenil je, da se je v zvezi z organizacijo prvenstva pogovarjal z ministrom za šolstvo in šport Igorjem Lukšičem. V zvezi s tem lahko reče le, da bo Ljubljana organizacijo vsekakor podprla, saj ima kakovostni dvorani, Halo Tivoli in Center Stožice, dovolj primernih dvoran pa je po njegovem mnenju tudi drugod po Sloveniji – v Celju, Mariboru in Kopru. Ko se gleda na učinke takšnega prvenstva, je treba po Jankovićevem mnenju upoštevati vpliv športa med mladimi, zato bi sredstva kazalo iskati tudi pri ministrstvih, ki že zdaj namenjajo sredstva za denimo kampanje proti odvisnostim. Med evropskim prvenstvom v rokometu se je izjemno povečalo zanimanje za rokomet med mladimi, enako pričakuje tudi pri košarkarskem prvenstvu, saj je košarka namreč že zdaj po številu obiskovalcev prvi šport v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.