Šport > Košarka
17 ogledov

EP: Vlada prestavila odločitev

Karl Erjavec je pojasnil, zakaj je proti temu, da bi vlada finančno podprla orga Žurnal24 main
Vlada je zadolžila ministra Lukšiča, da vnovič preveri in preuči vse podatke in številke, potrebne za odločanje, vlada pa bo dokončni sklep o sofinanciranju sprejela na naslednji seji 25. 11.

Tiskovni predstavnik vlade je dejal, da želijo imeti na mizi poročilo do zadnjega centa, koliko in kam bodo vložili denar. Zatem bo vlada lahko pošteno odločila, ali bodo projekt financirali ali ne. Dodal je še, da je imel občutek, da je bila polovica ministrskega zbora za organizacijo, polovica pa proti. Vlada se je o odlogu posvetovala tudi s Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS), kjer so dejali, da preložitev odločitve ne spremeni nič.

Erjavec in Golobič proti
Projektu nista naklonjena prvaka Zaresa in DeSUS-a Gregor Golobič in Karl Erjavec. Evropsko prvenstvo (EP) v košarki je bilo na dnevnem redu torkovega koalicijskega sestanka. Kot smo izvedeli, projektu nista naklonjena prvaka Zaresa in DeSUS-a Gregor Golobič in Karl Erjavec.

Erjavec: Denarja ni
Erjavec nam je včeraj pojasnil, zakaj je proti: "Šestih milijonov evrov nimamo, sploh če nimamo 32 milijonov za polovično usklajevanje pokojnin. Prepričan sem, da se lahko EP organizira brez državnega denarja, saj ima marketinški potencial; naj ga financirajo podjetja. Naj ga financira Slovenska turistična organizacija, namesto da njeni funkcionarji potujejo naokoli."

Plus za vsaj 18 milijonov
Šest milijonov in pol evrov bi v šestih letih morala plačati Fibi Europe za kotizacijo, enako vsoto pa bi morala primakniti ob gradnji dvoran v Novem mestu in na Ptuju. Stroški za organizacijo prvenstva naj bi skupno znašali 20,5 milijona evrov, prihodki pa naj bi bili po izračunih Košarkarske zveze Slovenije skoraj 39 milijonov evrov. Pri tem zatrjujejo, da so bili v svojih izračunih prej skromni kot optimistični.

Dvorane EP grafika prihodni odhodki | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Največ lokalci
Za novi dvorani bi sicer največ denarja odštelo lokalno gospodarstvo. S predsednikom uprave Krke Jožetom Colaričem na čelu naj bi gospodarstveniki na Dolenjskem zbrali 7,1 milijona evrov, država pa naj bi za novo dvorano prispevala štiri milijone evrov. Colarič včeraj za komentar ni bil dosegljiv, je pa po naših informacijah svojo podporo projektu izrazil tudi nekaterim ministrom.

Za zemljišče in komunalno infrastrukturo bo v Novem mestu poskrbela občina, prav tako na Ptuju, kjer naj bi zasebni investitor poskrbel za 4,5 milijona evrov, delež države pa bi bil 2,5 milijona. 
Zanimanje za izvedbo tekmovanja so pokazali tudi v Kopru, kjer naj bi bilo mogoče zmogljivost dvorane Bonifika povečati na 4.200 gledalcev. Prav tako so zanimanje za gostitelja ene izmed predtekmovalnih skupin pokazali na Jesenicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.