Šport > Košarka
16 ogledov

Epski Griffin zabil grom iz Thunderja

Ibaka Evans Los Angeles Clippers Oklahoma City Thunder NBA EPA
Blake Griffin je z zabijanjem sezone poskrbel za vrhunec tekme med Los Angeles Clippers in Oklahomo City Thunder, ki jo je druga ekipa iz mesta angelov na koncu zanesljivo dobila (112:100). Ob novem porazu Orlando Magic je Dwight Howard priznal, da bi igral za Chicago.

Zabijanje sezone v režiji Blaka Griffina je gledalce v kalifornijskem Staples Centru dvignilo na noge. Griffin je na tekmi z Oklahomo City Thunder dobil potem, ko je v tretji četrtini prejel podajo Chrisa Paula in se dvignil prek ubogega Kendricka Perkinsa, ki bi ga, če bi bil malce manjši, s svojo neusmiljeno desnico verjetno skozi obroč zabil skupaj z žogo. Clippers so takrat povedli za 21 točk in tekmo mirno pripeljali do konca, obenem pa prekinili niz štirih zaporednih zmag Oklahome.

"To je bilo neverjetno, človek," je po tekmi povedal branilec Clippers Chauncey Billups. "To (zabijanje, op. a.) bomo gledali še leta. Komaj čakam, da ga tudi sam vidim po TV." Griffin, ki je z zabijanjem prek Perkinsa spomnil na podobno epsko potezo iz lanske sezone proti Newyorčanu Timofeju Mozgovu, svoje akrobacije ni koval v nebo. "Tokrat so moji prsti zadeli obroč. Bilo je nekako podobno," se je na zabijanje iz lanske sezone spomnil Griffin in dodal: "(Dobro zabijanje, op. a.) ti vedno da nekaj ekstra. Karkoli že to je."

Pravi režiser zmage je bil sicer Paul s 26 točkami in 14 asistencami, Griffin in Caron Butler pa sta vsak dodala po 22 točk. Po nedeljski zmagi nad Denver Nuggets je to že drugi zaporedni triumf Clippers nad eno izmed vodilnih ekip zahodne konference. Rekorder tekme Kevin Durant je v Los Angelesu nasul 36 točk in v skoku pobral 13 žog, Russell Westbrook je dodal 31 točk, a se gromi po zaostanku za enajst v prvi četrtini nikoli niso zares pobrali.

"Zabijanje leta!! @blakegriffin je pravkar tako hudo zabil prek Kendricka Perkinsa!! Vau!! Kot kaže, sem zdaj št. 2. Umakni se, št. 6," je na Twitterju zabijanje Griffina pokomentiral Miamijev zvezdnik LeBron James. James je skupaj s kapetanom Dwyanom Wadom prispeval 22 točk pri zmagi vročice nad New Orleans Hornets (109:95) za osmo zmago na zadnjih devetih tekmah. James je na domači tekmi postal 17. igralec v zgodovini lige, ki je dosegel 17 tisoč točk, 4.500 skokov in 4.500 podaj. Od njegovih 16 predhodnikov jih je kar 13 članov hiše slavnih, ostali, kot so Gary Payton, Kevin Garnett in Kobe Bryant, pa jim bodo nekega dne prav gotovo sledili. Kot tudi James, seveda.

Howard bi igral za Chicago

Ob novem porazu Orlanda Magic, tokrat proti Philadelphii 76'ers (69:74), je za nemir med navijači čarovnije poskrbel njihov prvi zvezdnik Dwight Howard. Nebeški skakalec je še pred mesecem dni zavračal namigovanja, da bi bil pripravljen prestopiti k Chicago Bulls, zdaj pa je obrnil ploščo. "Če bi lahko zdaj igral z Derrickom (Rosom, op. a.) in bi Bog hotel, da bi se tako zgodilo, potem bi se," je Howard dejal za Chicago Tribune. "To nima zveze s tem, da jaz ne bi hotel igrati z Derrickom Rosom. Rad ga imam. To je moj brat." Pojavljajo se celo namigovanja, da naj bi prestop ustavil Adidas, ki zastopa obe zvezdi, saj si nemški gigant ne želi, da bi oba igrala v istem dresu. Howard je v istem pogovoru namigovanja zanikal.

Enaka minutaža, različen učinek reprezentantov

Ponoči sta igrala tudi oba Slovenca, Beno Udrih in Goran Dragić, z deljenim izkupičkom. Udrihova ekipa Milwaukee Bucks je doma premagala Detroit Pistons (103:82), medtem ko so Dragićevi Houston Rockets na domačem parketu vpisali poraz proti košarkarjem iz Minnesote s 108:120. Dragić je pod obročema igral 24 minut, v tem času pa je v statistiko tekme vpisal sedem točk, devet podaj, dva skoka, ukradeno žogo in tri osebne napake. Udrih je v isti minutaži na parketu za zmago svojega moštva prispeval točko, šest podaj, dve ukradeni žogi, dva skoka, blokado ob dveh izgubljenih žogah in štirih osebnih napakah.

Dragić po tekmi ni bil zadovoljen s predstavo Houstona. Tako je na Twitterju zapisal, da je zelo razočaran nad predstavo svoje ekipe. "Naslednja tekma bo proti San Antoniu in res potrebujemo zmago," je dejal Ljubljančan. Rakete so izgubile šele drugič na zadnjih enajstih tekmah. Najboljši pri Houstonu je bil sicer Kevin Martin, ki se je vrnil po poškodbi pete z 29 točkami. V vrstah razpoložene Minnesote je blestel Michael Beasley s 34 točkami. "To je tisto, kar moramo narediti," je bil vesel Beasley. Ricky Rubio je vpisal 18 točk in 11 podaj, Kevin Love pa je dodal 29 točk.

Liga NBA, rezultati:

Houston Rockets : Minnesota Timberwolves 108:120
Dragić (Houston) 7 točk, 9 podaj, 2 skoka, ukradena žoga v 24 minutah.

Milwaukee Bucks : Detroit Pistons 103:82
Udrih (Milwaukee) 1 točka, 6 podaj, 2 ukradeni žogi, 2 skoka, blokada v 24 minutah.

Washington Wizards : Chicago Bulls 88:98
Philadelphia 76'ers : Orlando Magic 74:69
Miami Heat : New Orleans Hornets 109:95
Memphis Grizzlies : San Antonio Spurs 73:83
Phoenix Suns : Dallas Mavericks 99:122
Utah Jazz : Portland Trail Blazers 93:89
Los Angeles Clippers : Oklahoma City Thunder 112:100

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.