Šport > Košarka
12 ogledov

Erazem odpovedal nastop na SP!

Erazem Lorbek je bil najboljši Slovenec na lanskem EP na Poljskem. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Udarec za slovensko reprezentanco: Erazem Lorbek ne bo zaigral na letošnjem SP v Turčiji. "Meni je zelo žal, da ga ne bo, ker vem, da je nenadomestljiv," je za Žurnal24 dejal selektor Memi Bečirović.

Ne, ne verjamem, da bodo zato cilji manjši. Nočem, da so manjši. Želimo obdržati samozavest in le prestrukturirati našo ekipo oziroma igro. Več bomo skušali napadi od zunaj.
Memi Bečirović
"Govoril sem s selektorjem Memijem Bečirovičem in mu dejal, da to poletje žal ne bom mogel sodelovati v reprezentančni akciji. Sezona je zelo naporna in imam težave z zdravjem. Zato si bom to poletje vzel za regeneracijo. Bom pa izbrani vrsti na voljo v naslednjih akcijah, saj mi je v čast igrati v dresu slovenske reprezentance," je svojo obrazložitev za Sportal pojasnil Erazem Lorbek, najboljši slovenski košarkar zadnjega leta, ki pa ima zdaj izklopnjen svoj telefon. Za reprezentanco je to velik udarec na centrski liniji, če vemo, da sta letos zelo malo igrala dva stalna centra reprezentance Matjaž Smodiš (poškodba) in Primož Brezec

Za komentar na Erazmovo odpoved smo poklicali selektorja Memija Bečirovića. "Le kako se bom odzval! Slabo. Vsi vemo, da je eden od nosilcev te reprezentance, in da je bil najboljši mož na zadnjem evropskem prvenstvu. Razumem pa ga, saj je res v slavem stanju. Če se že moramo odločiti med svetovnim in evropskim prvenstvom, je vsekakor boljše, da bo prisoten na naslednjem evropskem, kar je obljubil. Zdaj rabi eno poletje, da se regenerira, da spravi telo v red. Če igralec čuti, da ni fizično najbolje pripravljen in je utrujen, je blizu tega, da se lahko poškoduje. Vsi poznamo Erazma, vemo, da je pošten fant, in da je res tako, kot je povedal. Meni je zelo žal, da ga ne bo, ker vem, da je nenadomestljiv," je za Žurnal24 dejal selektor Bečirović.

Upam, da bo vsaj Smodiš toliko pripravljen, da bi lahko nadomestil za izostanek.
Memi Bečirović
"Je prvi center. Je dominanten igralec pod košem. A kaj naj? Na poškodbe in utrujenost ne moremo vplivati. Pač rabi to poletje. Je pa obljubil, da bo za naslednje prvenstvo pripravljen." S kom boste torej skušali nadomestiti to vrzel? "Vidmar, Slokar, Begić, Rizvić … jih je kar nekaj. Verjamem in upam, da bo vsaj Smodiš toliko pripravljen, da bi lahko nadomestil za izostanek. Igra bo morala bazirati bolj na zunanjih igralcih. To linijo imamo letos zelo dobro. Vsi igrajo in dobro igrajo. Upam, da bodo vsaj oni vsi zdravi in ne bo več odpovedi, saj je že to za nas velik udarec," nam je še dejal Bečirović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.