Šport > Košarka
19 ogledov

"Erazma popolnoma razumem"

Beno Udrih bo naslednje leto morda igral, poudarja Matej Avanzo. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Direktor slovenskih košarkarskih reprezentanc Matej Avanzo na odpoved nastopa na SP Erazma Lorbka, za razliko od številnih navijačev naše izbrane vrste, gleda z razumevanjem.

Ker je Košarkarska zveza Slovenije trenutno brez predsednika, smo se obrnili na direktorja reprezentanc, Mateja Avanza, ki Erazmu Lorbku odpovedi nastopa na prihajajočem svetovnem prvenstvu ne zameri: "Vsekakor je škoda, ampak če bi že morali izbirati, potem je vseeno najboljša varianta, da si Erazem vzame prosto sezono letos, ko na olimpijske igre vodi samo prvo mesto. Veliko pomembneje je, da ga imamo naslednje leto, saj bo na evropskem prvenstvu na voljo več vozovnic za OI, vsaj tri. Letos je s tega zornega kota vseeno, ali si drugi ali 24., seveda pa nam ni vseeno, kateri bomo. Z Erazmom smo se dogovorili, da bo naslednja leta na voljo reprezentanci. Erazem ima za sabo zelo težko sezono, začenši z EP, kjer je igral praktično 37 minut na tekmo, dobil je tudi hčerkico in moramo se pač sprijazniti z njegovo odločitvijo ter igrati s preostalimi centri," je povedal Avanzo, glede posledic v igri naše izbrane vrste pa je dejal: "Zelo kakovostno ekipo imamo tudi brez Erazma in ni razloga, da bi tarnali. Cilji ostajajo enaki – uvrstitev v četrtfinale. To je šport, odpovedi so pač del profesionalnega športa in od profesionalcev ne moremo pričakovati, da bodo v pogonu 12 mesecev na leto, leto za letom, saj ni telesa, ki je zmožno zdržati take napore."

Številni navijači so Lorbku zamerili, da s tem dejanjem žali dres z državnim grbom, ki bi ga moral vsak športnik nositi s posebnim spoštovanjem in ponosom, toda Avanzo odgovarja: "Tudi navijače razumem, vedno je čast igrati za reprezentanco in tudi Erazmu je čast igrati za Slovenijp. Poznam ga praktično od malih nog in verjamem, da je imel pravi razlog, da se je tako odločil. Bil je na voljo tudi v vseh mlajših selekcijah. Ni človeka, ki bi bil lahko v polnem pogonu več zaporednih let, zato mislim, da se bomo morali tudi v prihodnje sprijazniti s tem, da se bodo take stvari še dogajale. Ne nazadnje je tudi Srbija dokazala, da se da igrati tudi brez največjih zvezdnikov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.