Šport > Košarka
14 ogledov

"Erazma sem skušal nagovoriti"

Žurnal24 main
Za Boštjanom Nachbarjem je sezona pri turškem Efes Pilsnu na katero pa nima najlepših spominov. Kljub temu bi ob spremembah v klubu rad ostal v Istanbulu. Veselil se tudi svetovnega prvenstva.

Ste spregledali prvi del intervjuja z Boštjanom Nachbarjem, v katerem smo ga spraševali o letošnjem finalu lige NBA? Preberite ga tukaj!

Za vami je konec sezone v Turčiji. Z Efes Pilsnom vam ni uspelo osvojiti naslova, boljši je bil Fenerbache. Je to velik neuspeh?
V vsakem primeru smo rezultatsko nad sezono zelo razočarani, bila je pod pričakovanji. Ni nam uspelo osvojiti turškega pokala, slabo smo igrali v Evroligi, na koncu smo izgubili še turško prvenstvo. Imam občutek, da smo na koncu dobili tisto, kar smo si zaslužili. Ni bilo realno za pričakovati, da bi po slabi sezoni na koncu zablesteli. Nikoli nismo ujeli pravega ritma kot ekipa. Končali smo tako, kot smo začeli, slabo.

V končnici ste igrali na vseh petih tekmah, z izjemo ene pa se je vaš točkovni izkupiček vrtel okoli 10 točk. Ste zadovoljni s svojo igro v finalu?
Priložnost v finalu sem skušal čim bolje izkoristiti. Seveda bi si želel večjo, predvsem pa pravo vlogo, ki pa je nisem imel skozi celotno sezono. Na splošno nisem zadovoljen z zadnjim letom. Pride tudi del kariere, ko nisi zadovoljen s sistemom, ki ga trener goji. Pri vseh čudnih odločitvah, sem se skušal kar najbolje vklopiti.

Vseskozi smo brali in poslušali, da ste v Turčiji zelo nezadovoljni, kako je zdaj s tem?
Do 1. julija imam čas, da se odločim, kako naprej. Imam možnost, da podaljšam, ali pa prekinem pogodbo. V naslednjem mesecu bom v miru premislil, kako nadaljevati, prej pa dokončnih odločitev ne bom sprejemal. V tem času bo tudi v klubu prišlo do določenih sprememb, na katere bom pozoren.

V naslednjem mesecu bom v miru premislil, kako nadaljevati, prej pa dokončnih odločitev ne bom sprejemal.
Boštjan Nachbar
Imate še željo igrati v NBA?
Ta želja obstaja. Že ko sem zapustil ligo NBA je bil moj načrt, da se po sezoni ali dveh vrnem v ZDA. Moram pa povedati, da mi življenje v Istanbulu izjemno ustreza. Prvič sem tako blizu doma, mesto in ljudje so super. Če bom ostal v Evropi, obstaja velika verjetnost, da bom ostal tu. Vendar pa pod drugačnimi pogoji in drugimi ljudmi v klubu.

Imate na mizi že kakšne ponudbe?
V tem trenutku nič konkretnega. Pogovori potekajo tako s klubi v Evropi, kot onstran luže v ligi NBA. S tem se ne obremenjujem. Prva stvar je, da si spočijem glavo.

Kmalu se začenjajo reprezentančne priprave. Boste zagotovo zaigrali na svetovnem prvenstvu?
Lahko potrdim, da bom v reprezentanci. Že komaj čakam, da se 13. julija zberemo. S fanti se nisem videl celo leto, odkar smo lani končali z EP na Poljskem. Upam, da se bomo domov vrnili z lepim rezultatom.

Kako komentirate odpoved Erazma Lorbka? Reprezentanca bo brez njega zelo oslabljena.
To je za ekipo velik minus. Lani je bil na EP eden najboljših, če ne najboljši igralec prvenstva. Naša igra se je vrtela okoli njega. Sedaj bo treba koncept spremeniti. To je naloga selektorja. Tu so ostali igralci, ki bodo vskočili na njegovo mesto. Tu mislim na Gašperja Vidmarja, ki je izjemno napredoval. Opazoval sem ga v turškem prvenstvu, prepričan sem, da nam bo v velik pomoč. Tu je še Primož Brezec, upam, da bo Smodiš zdrav. Centrska linija bo zelo solidna in konkurenčna.

Menim, da mora biti cilj na SP vsaj četrtfinale. Ko ti to uspe, je lažje. Z malo sreče lahko posežemo tudi po najvišjih mestih.
Boštjan Nachbar
Ste sami govorili z Erazmom. Menite, da bi se ga dalo prepričati, da na SP nastopi?
Teden pred njegovo odločitvijo sem z njim govoril. Skušal sem ga nagovoriti naj vendarle nastopi. Se mi zdi, da je bil že dlje časa odločen, da SP izpusti. To je odločitev vsakega posameznika, ki je ne smemo obsojati. Erazem ima za seboj uspešno in težko sezono, zato ne sme biti neke zamere. Upam, da se nam bo pridružil spet v naslednjih akcijah, da spet zaigramo skupaj.

Menite, da je s tem konec odpovedi? Ste v stikih z ostalimi reprezentanti?
Kot jaz vem, da. Razen, če ne bo kakšnih poškodb. Na to ne moremo vplivati.

Kako pa komentirate nekatera ugibanja, da Gorana Dragića Phoenix Suns ne bodo zlahka pustili na SP?
Verjamem, da se nam bo Goran pridružil na pripravah. Upam, da ne bo podlegel pritiskom, po pogodbi mu klub ne more preprečiti nastopa. Če si bo res zaželel igrati bo našel način, da igra. Tudi sam sem bi v podobnih situacijah in ko sem bil odločen, da zaigram za reprezentanco, sem sam začel in končal pogovore s klubom. Gogi je dokazal svoje sposobnosti, zato tudi kakšne grožnje po njegovi vlogi v prihodnji sezoni pri Sunsih ne bi bile na mestu. Menim, da ga bo Phoenix še zelo potreboval, se pa seveda bojijo kakršnekoli poškodbe na SP.

S kakšnim rezultatom se boste osebno zadovoljili na SP?
Situacija je zelo podobna kot pred EP, ko sem dejal, da si želim največjega uspeha reprezentance v zgodovini. Menim, da mora biti cilj vsaj četrtfinale. Ko ti to uspe, je lažje. Z malo sreče lahko posežemo tudi po najvišjih mestih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.