Šport > Košarka
16 ogledov

Erazmova zgodba skozi mesece

Erazem Lorbek je bil izbran v prvo peterko prvenstva, čeprav je Slovenija ostala Žurnal24 main
Erazem Lorbek je iz ne čisto jasnega razloga odpovedal sodelovanje s slovensko košarkarsko reprezentanco na prihajajočem evropskem prvenstvu v Litvi. Sodelovanje je odklonil pet pred dvanajsto, četudi je zadnje leto zatrjeval, da si želi nastopiti na EP v Litvi.

Zbrali smo nekaj izjav, v katerih je Erazem Lorbek govoril, da bo del slovenske reprezentance, ki bo nastopila na Eurobasketu 2011. V torek naj bi razloge o letošnji (in prejšnjih) odpovedi Lorbka sicer na novinarski konferenci predstavila tudi Košarkarska zveza Slovenije. Obljubljajo podrobnosti.


Izjave Erazma Lorbka o nastopu na evropskem prvenstvu 2011:

Oktober 2010:

"Moj načrt je, da se prihodnje leto vrnem v slovensko reprezentanco. Mislim, da bo imela Slovenija v Litvi odlično ekipo, ki ima veliko talenta in lahko cilja visoko. Poskušali bomo priti do medalje!" (Vir: KZS)

December 2010:

"Glede novega selektorja Božidarja Maljkovića lahko rečem, da je velika pridobitev za reprezentanco. Gre namreč za veliko ime v košarki. Osvojil je že veliko lovorik, zato nam lahko zelo pomaga. Glede medalje lahko rečem, da je dosegljiva že v Litvi, saj se zavedamo, da imamo potencial in veliko izkušenj. To je realen cilj, vendar bo treba vložiti veliko dela. Sam se bom za EP 2011 v Litvi, če mi bo seveda zdravje dopuščalo, odzval povabilu." (Vir: siol.net)

Januar 2011:

"Veseli me, da naju je obiskal Božidar Maljković, ki je povedal, da na tem evropskem prvenstvu resno računa tudi name. Opisal nama je način dela in dokazal, da veliko ve ter da slovenske reprezentante dobro pozna, saj nas spremlja že dolgo časa in naše tekme gleda še iz časov, ko ni bil slovenski selektor. Čeprav moje misli za zdaj še niso usmerjene le na državno vrsto, saj je pred nami še velik in odločilen del klubske sezone, pa si želim, da bi v Litvi letos prišli do velikega uspeha, ki si ga tudi zaslužimo." (Vir: KZS)

"Do konca sezone je dolga doba, upam da ne bo nikakršnih poškodb. Želim si igrati v Litvi." (Vir: kosarka.si)

Komentarjev 1
  • KOJAK 18:09 11.julij 2011.

    Ma a lahko že nehate z objavo kakršnihkoli novic o tem dvoličnežu... zame ne obstaja več.