Šport > Košarka
26 ogledov

EuroBasket od leta 2017 brez drugega dela

(Francija - Litva) eurobasket finale Pietrus kolajna medalja Saša Despot
Evropska košarkarska zveza (Fiba Europe) je končno uslišala prošnje z vseh vetrov in se na nedeljskem zasedanju v Madridu odločila za spremembo tekmovalnega sistema EuroBasketa.

Od leta 2017 najboljše evropske reprezentance na evropskih prvenstvih ne bodo več igrale drugega dela tekmovanja, ki je bil tradicionalno prežet s špekulacijami in kalkuliranjem, je na nedeljskem zasedanju v Madridu odločila Fiba Europe.

Reprezentance iz prvega skupinskega dela se bodo tako že od samega začetka potegovale za uvrstitev v četrtfinale, turnir pa se bo tako skrajšal za en teden. Prvenstva stare celine bodo od leta 2017 prirejali na vsaka štiri leta.

Na zadnjem EuroBasketu, ki ga je pred manj kot dvema mesecema gostila Slovenija, so igralci in selektorji znova tarnali nad ogromnim številom tekem, zaradi katerih so že tako izžeti igralci (vedno več tekem igrajo tudi v Evroligi) iz dneva v dan tvegali hujše poškodbe.

Po mnenju strokovnjakov je trpela tudi kakovost, a je Fiba Europe dolgo časa trmasto vztrajala pri svojem, selektorjem pa ni dovolila niti dveh dodatnih igralcev, ki bi jih na tako dolgem turnirju še kako potrebovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.