Šport > Košarka
18 ogledov

Evans zabil dve hkrati in odnesel zmago

Evans Utah Jazz zabijanje tekmovanje Slam Dunk All-Star vikend Orlando
1/4
EPA
Zabil je s kamero na glavi, v starem dresu posnemal legendarnega Karla Malona, toda vrhunec sobotnega All-Star večera je bilo zabijanje z dvema žogama. Jeremy Evans (Utah Jazz) je postal najboljši zabijalec, Kevin Love (Minnesota Timberwolves) je zmagal v metanju trojk, Tony Parker (San Antonio Spurs) pa v spretnosti.

Utahov Jeremy Evans je dobil eno najprestižnejših tekmovanj v sklopu All-Star vikenda v Orlandu, saj je z mešanico pomočnikov in kreativnosti prepričal okrog tri milijone navijačev, ki so tokrat ekskluzivno odločali o zmagovalcu. Evans je dobil 29 odstotkov glasov, a kmalu na tekmovanju sploh ne bi sodeloval, saj je bil zgolj menjava Newyorčanu Imanu Shumpertu, premagal pa je Chasa Budingerja (Houston), Paula Georga (Indiana) in Derricka Williamsa (Minnesota). Prvič v zgodovini je najboljši zabijalec postal član Utah Jazz.

Evans je navijače, ki so tokrat brez sodnikov v popolnosti odločali o končnem zmagovalcu, glasovali pa po vsakem izmed treh zabijanj, prepričal z zabijanjem s kamero na glavi, zabijanjem dveh žog naenkrat, s starim dresom nekdanje legende Jazza Karla Malona pa je zabil prek komika Kevina Harta. Po zmagi je Evans povedal, da si je zabijanja v slogu Malona z njegovim starim dresom domislil kar sam.

"Sploh ne," je Evans zavrnil namig, da je na njegovo odločitev vplival klub. "Mislil sem le na navijače Jazza. Želiš si narediti nekaj, da jih potegne notri. Menil sem, da bi bil to dober način. In Dwight Howard mi je veliko pomagal. To je bilo ogromno." Vsaj takšen aplavz kot Evans je dobil tudi Budinger, saj je ob razglasitvi zmagovalca Amway Center kar malce zavzdihnil. Budinger je še posebej navdušil, ko je z dresom Cedrica Ceballosa posnemal njegovo zabijanje nazaj s prevezo okrog oči.

Ostrostrelci: Love nadigral Duranta

Kevin Love (Minnesota) je dobil tekmovanje v metanju trojk, potem ko je ubranil nalet zvezdnika Oklahome Kevina Duranta (17:14). Prvi strelec Minnesote je svojo zaenkrat najboljšo sezono (25 točk, 9,9 skoka na tekmo) tako nadgradil še s prestižnim naslovom najboljšega ostrostrelca. "Veste, da sem fant, ki rad skače za žogo, fant, ki rad igra v raketi, res fizičen igralec. Ko sem prišel v ligo so mi rekli, naj ne mečem trojk, tako da glede na to, kje sem zdaj, samo še razvijam svojo igro; mislim, da to gotovo govori o moji vsestranskosti," je bil zadovoljen Love.

Pri tekmovanju v spretnosti je bil najboljši Tony Parker (San Antonio), ki se je kot edini od šestih tekmovalcev na "prvi progi" spustil pod 30 sekund (29,2), njegov čas v finalu (32,8) pa je premagal tista Rajona Ronda (Boston/34,6) in Derona Williamsa (New Jersey/41,4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.