Šport > Košarka
11 ogledov

Ewing: Orlando bo premagal Boston

Žurnal24 main
Kmalu bosta v ligi NBA znana še druga dva konferenčna finalista. Na Zahodu se za to borita ekipi Los Angeles Lakers in Houston, na Zahodu pa branilci lanskega naslova iz Bostona in Orlando.
 
 

Igrali bomo doma in na domačem parketu smo jih nazadnje visoko premagali.

Phil Jackson

 
Nedeljski večer bo v severnoameriški košarkarski ligi izjemno pester. Ob 21:30 po srednjeevropskem času se bodo na igrišče in v boj za mesto v finalu zahodne konference podali košarkarji Los Angeles Lakers in Houstona , ob 4:00 ponoči pa enaka naloga, le da v vzhodni konferenci, čaka še branilce naslova, košarkarje Bostona , ki se bodo še sedmič pomerili z Orlandom.

Jezerniki odločilno sedmo tekmo pričakujejo samozavestno. Prepričani so, da lahko dosežejo tudi četrto zmago, ki bi jih popeljala do dvoboja z Denverjem, ki je svojo nalogo v konferenčnem polfinalu opravil z enim porazom. "Nič vam ni treba skrbeti," je po porazu na šesti tekmi v Houstonu dejal trener Jezernikov Phil Jackson . "Samo tekma je in mi bomo odšli na igrišče in jo odigrali. Igrali bomo doma in na domačem parketu smo jih nazadnje visoko premagali (118:78). Doma pač igramo drugače, to je očitno," je še dodal prvi mož prve ekipe iz mesta angelov. A navijače Jezernikov, pa tudi košarkarje same, je lahko upravičeno strah poraza, saj so košarkarji Houstona na dosedanjih šestih tekmah pokazali veliko srčnosti in poguma.

Patrick Ewing je prepričan v uspeh Orlanda. © EPA

 
 
 

Patrickova napoved mi daje dober občutek.

Doc Rivers

 
Vsaj malo zaskrbljeni so lahko tudi branilci lanskega naslova. Preden se Bostončani lahko veselijo uvrstitve v finale Vzhoda in dvobojev s Clevelandom morajo še četrtič premagati ekipo Orlanda. Nekaj prednosti imajo na svoji strani zaradi bogatih izkušenj: tokratna sedma tekma v končnici lige je njihova četrta v letošnjem in lanskem zaključku sezone, za Orlando pa je ta odločilna sedma tekma šele tretja v zgodovini kluba. "Če prav ne igram, zagotavljam, da bomo zmagali," je za nek ameriški radio pred tekmo dejal upokojeni as Patrick Ewing , ki zdaj dela kot pomočnik trenerja Orlanda, z izjavo pa je zagotovo dodatno motiviral Kelte.

"Kaj pa naj bi rekel? Da bomo izgubili? Naš cilj je zmaga," je kasneje pojasnil svojo napoved, na katero sta se odzvala tudi glavna trenerja obeh ekip. "To me sploh ne moti. Na tekmo gremo po zmago. Zagotovo ne bi pred tekmo dejal, da ne vem, ali nam bo uspelo," se je na napoved svojega pomočnika odzval Stan Van Gundy , Bostonov Doc Rivers pa je dodal: "Patrick Ewing je to rekel? Saj veste, kaj pravim o napovedih. Kaj drugega naj rečemo, kot da gremo po zmago? A Patrickova napoved mi daje dober občutek."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.