Šport > Košarka
47 ogledov

Ewing prvič kot glavni trener

Patrick Ewing EPA
Nekdanji vrhunski košarkar NBA Patrick Ewing se vrača pod obroče, tokrat v vlogi trenerja.

Član košarkarskega hrama slavnih Patrick Ewing je sprejel mesto glavnega trenerja na Univerzi Georgetown, kjer je igral pred kariero v NBA.

Ewing, ki je bil leta 1985 prvi izbor nabora NBA, je v svoji bogati karieri kar 15 sezon odigral za New York Knicks ter ekipo vodil na številnih epskih obračunih Chicago Bulls zvezdnika Michaela Jordana.

Nazadnje je bil četrto sezono pomočnik trenerja Steva Clifforda pri ekipi Charlotte Hornets, že dolgo pa si je 54 let stari Ewing želel prevzeti vodenje ekipe kot glavni trener. Zdaj bo na klopi Georgetowna nadomestil Johna Thompsona III, sina Ewingovega nekdanjega trenerja pri Gerogetownu, Johna Thompsona mlajšega.

Ewing je ekipo Georgetown Hoyas kot igralec vodil do treh zaporednih finalov, enkrat je osvojil naslov prvaka. Georgetown je Thompsona III odpustil 23. marca, potem ko je ekipa zabeležila že drugo slabo sezono. Ewingov sin Patrick Ewing mlajši je bil pod Thomsonom član trenerske ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.