Šport > Košarka
9 ogledov

Fantastična predstava Dragića

goran dragić Profimedias
Košarkarji Miami Heat so v noči na četrtek premagali neposrednega tekmeca za uvrstitev v končnico in štiri tekme pred koncem rednega dela zasedajo osmo mesto na vzhodu.

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je bil najzaslužnejši, da so košarkarji Miamija v severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA na gostovanju ugnali Charlotte. Dragić je v 33 minutah, ki jih je preživel na igrišču, dosegel ravno toliko točk in bil najboljši posameznik tekme.

Poleg 33 točk je v statistiko vpisal skok, štiri asistence in dve ukradeni žogi, Miami pa je zmagal s 112:99. Z zmago se je vročica na lestvici vzhodne konference spet prebila na osmo mesto, ki zagotavlja nastop v končnici, tokratna zmaga pa ji pomeni dvojno, saj je v boju za uvrstitev med najboljših osem ugnala neposrednega tekmeca.

''Vedeli smo, da bodo drugi polčas začeli agresivno in na to smo morali odgovoriti. Igrali smo odlično, žoga je lepo krožila in zadeli smo veliko odprtih metov. Prisilili so nas, da smo tako igrali, saj je bila v raketi velika gneča,'' je povedal Dragić.

Manj uspešen je bil Detroit Bena Udriha, ki je na domačem igrišču s 102:105 izgubil proti Torontu. Slovenski branilec je v 18 minutah dosegel osem točk, zbral tri skoke in osem asistenc, a je bilo to premalo, da bi se njegova ekipa veselila. V prvem polčasu so domači sicer že vodili z 20 točkami razlike, nato pa je na sceno stopil Kyle Lowry, ki se je po 18 tekmah odmora zaradi poškodbe zapestja. K zmagi svoje ekipe je prispeval 27 točk in deset asistenc.

Tudi v zahodni konferenci poteka ogorčen boj za osmo mesto, v njega sta vmešana Portland in Denver. Nuggets bi se s tekmeci lahko izenačili, a so izgubili dvoboj proti Houstonu, ta si je z zmago zagotovil tretje mesto v zahodni konferenci. James Harden se je po bolezni, zaradi katere je v nedeljo manjkal na svoji prvi tekmi sezone, vrnil v ekipo in takoj pokazal, koliko ji pomeni. Dosegel je 31 točk, prispeval pa tudi odločilen koš na tekmi, z zadetim metom za tri točke je dobro minuto pred koncem Houstonu zagotovil pet točk prednosti (106:101). Gostom zaostanka ni uspelo izničiti, tako da so morali Hardnu in kolegom še četrtič v sezoni čestitati za zmago.

Najboljše izhodišče pred končnico so si tretje zaporedno leto zagotovili igralci ekipe Golden State Warriors. Čeprav so igrali brez poškodovanega Kevina Duranta, so v obračunu s Phoenixom zabeležili 13. zaporedno zmago, za katero je bil seveda spet najbolj zaslužen Stephen Curry. Dosegel je 42 točk.

Liga NBA, izidi:

Charlotte Hornets - Miami Heat 99:112
Goran Dragić 33 točk, skok, štiri asistence in dve ukradeni žogi v 33 minutah za Miami

Detroit Pistons - Toronto Raptors 102:105
Beno Udrih 8 točk, 2 skoke, 8 asistenc v 18 minutah za Detroit

Memphis Grizzlies - Oklahoma Thunder 100:103
Houston Rockets _ Denver Nuggets 110:104
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 91:114
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 95:102
Phoenix Suns - Golden State Warriors 111:120
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 112:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.