Šport > Košarka
74 ogledov

Fiba Europe in Evroliga na nasprotnih bregovih

Arena Stožice Saša Despot
V Münchnu so se danes sestali vodilni možje Fiba Europe in Evrolige, da bi rešili kaotični položaj v evropski košarki, vendar vidnega napredka sprti strani nista dosegli.

Evroliga vztraja, da bo še naprej vodila elitno evropsko klubsko tekmovanje ter evropski pokal, Fiba Europe pa sankcij klubom in nacionalnim zvezam ne misli umakniti.

Euroleague Basketball, kot se uradno predstavljata evroliga in evropski pokal, je prišel v Nemčijo s predlogom o vključitvi Fiba Europe v svojo organizacijo, željo po skupni dolgoročni strategiji za košarko v Evropi in oblikovanjem štiriletnega koledarja, ki bi upošteval termine za tekmovanja Fiba Europe.

Ob tem je Fiba Europe prepustil pravila igre, upravljanje s prestopi, doping kontrole ter izvrševanja. V zameno je Euroleague Basketball zahteval odpravo sankcij klubom in nacionalnim zvezam, s katerimi neposlušnim grozi Fiba Europe.

Hkrati Euroleague Basketball vztraja, da bo še naprej vodila, kot jo sam imenuje, prvo ligo evropske košarke. V njej bo nastopalo 40 klubov.

V sporočilu za javnost je Euroleague Basketball zapisal: "Kljub konstruktivnemu pristopu, s katerim so predstavniki Euroleague Basketball prišli na sestanke, strani nista našli dogovora okoli števila klubov v prvi ligi. Fiba Europe je zavrnila odpravo suspenzov klubom in nacionalnim zvezam. Zato bo Euroleague Basketball nadaljeval svoj načrt za rast profesionalne klubske košarke v Evropi, hkrati pa upa na ponovni sestanek, na katerem bi nadaljevali razpravo o edini odprti točki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.