Šport > Košarka
9 ogledov

Fiba potrdila Zlatorog in Tivoli

žreb ep 2013 eurobasket žoga Saša Despot
Izvršni odbor Fiba Europe je na današnji svoji zadnji seji potrdil Celje in Ljubljano s halo Tivoli kot novi lokaciji prvega dela EuroBasketa 2013. Člani izvršnega odbora so znova izrazili zaupanje KZS ter lokalnemu organizacijskemu odboru, da bo ta od 4. do 22. septembra 2013 pripravil odličen dogodek.

Lokalni organizacijski odbor je na Fibo Europe posredoval podpisane pogodbe z vsemi mesti, sogostitelji EuroBasketa 2013 (Celje, Jesenice, Ljubljana in Koper) in finančno garancijo Vlade RS, na podlagi katere je izrazil zaupanje, da bodo vse dvorane prenovljene po standardih Fibe Europe.

Edina še odprta zadeva je plačilo dela kotizacije do Fibe Europe Properties, za katerega pričakujejo, da bo urejeno v naslednjih dneh. "Prepričati se moramo, da bo dogodek potekal na najvišji možni ravni. Verjamemo, da bodo vsi spoštovali pogodbene obveznosti," je po seji v bavarski prestolnici povedal predsednik Fibe Europe Olafur Rafnsson.

Vse informacije je iz Slovenije v München ponesel Iztok Rems, generalni sekretar KZS in član IO Fibe Europe, ki je po seji dejal: "Po predstavitvi položaja in novih lokacij nam je izvršni odbor Fibe Europe izrazil polno zaupanje. Prepričan sem, da bomo skupaj z vsemi mesti in Vlado Republike Slovenije speljali prvenstvo tako, kot je potrebno - odlično. Za to imamo popolno podporo Fibe Europe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.