Šport > Košarka
116 ogledov

Fiba storila krivico Sloveniji in Hrvaški?

eurobasket 2015 Saša Despot
Hrvaški selektor Velimir Perasović je pred izpadom proti reprezentanci Češke opozoril na dvojna merila Mednarodne košarkarske zveze (Fiba).

Slovenska in hrvaška košarkarska reprezentanca sta po koncu skupinskega dela v Zagrebu, kjer sta si priigrali vstopnici za nadaljnje tekmovanje, v noči s četrtka na petek odpotovali v Lille.

Velimir Perasović | Avtor: EPA EPA
V smeri prizorišča zaključnih bojev letošnjega Eurobasketa so igralci krenili ob 1. uri zjutraj in ob petih prispeli v Lille, tako da so izgubili kar nekaj pomembnih ur počitka. Za razliko od Slovenije in Hrvaške so Grki prespali v prestolnici naše južne sosede in se na pot odpravili v petek ob 11. uri.

Slovenska reprezentanca je imela pred tekmo osmine finala z Latvijo na voljo samo en termin za trening, in to šele ob 20. uri. Za nameček so morali varovanci Jureta Zdovca igrati že v soboto, na kar je opozoril tudi hrvaški selektor, ki je s svojimi igralci na igrišče stopil v nedeljo.

''Živcira me, ker nas je Fiba prisilila, da potujemo ponoči in smo lahko zaspali šele ob petih zjutraj, Grkom pa je dovolila, da potujejo dan kasneje. Ali smo mi manj vredni? Ni mi všeč krivica, zaradi katere Slovenci niso imeli dovolj časa, da si opomorejo, zato so zgreševali čiste mete. Na dan tekme so nam odobrili termin za trening ob 7.30. To ni primerno za ulično košarko, kaj šele za našo tekmo,'' se je jezil Perasović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.