Šport > Košarka
4 ogledov

Fiba v Ljubljani razrešila Zanolina

Takole je Zanolin (skrajno desno) skupaj s slovensko delegacijo stisnil roke v M KZS/Aleš Fevžer
Na letni generalni skupščini evropske košarkarske organizacije Fiba Europe v Ljubljani so delegati potrdili razrešitev generalnega sekretarja Nara Zanolina. Do nadaljnjega bo njegovo funkcijo opravljal predsednik Fibe Europe Islandec Olafur Rafnsson, na skupščini pa je en delegat podal tudi zahtevo po sklicu izredne skupščine.

"Skupščina Fiba Europe je minila gladko, vse točke so bile sprejete v normalnem konsenzu in ni bilo nič posebnega. Včerajšnji odbor pa je imel precej burno razpravo okrog sekretarja in je potrdil odločitev izvršnega odbora in odpustitev generalnega sekretarja," je dogajanje na skupščini Fibe Europe v Ljubljani povzel predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič in dodal, da so na seji podali tudi pobudo za sklic izredne skupščine.

"Verjetno bo v naslednjih dneh vložena zahteva na sekretariat Fibe Europe po sklicu izredne skupščine. Ta naj bi bila tudi volilna in naj bi se za dve leti do redne skupščine volilo novo vodstvo in upravni odbor, predvsem zato, da se razčistijo trenutne razmere. Bistvo vsega je v različnih pogledih na samostojnost Fibe Europe v razmerju do Fibe," je nadaljeval Volčič.

"Vemo, da je Fiba Europe predlagala za EP 14 igralcev, od katerih jih 12 lahko igra, pa je Fiba to preklicala in onemogočila. Pa tudi predvidevanja, da naj bi se EP v prihodnje igrala na vsaka štiri leta in ne na dve leti, nekaterim v Evropi ne ustrezajo, zato bi radi nekaj več samostojnosti in verjetno je to eden od razlogov za vse skupaj," je še dodal o dogajanju na skupščini.

Delegati so tako že v soboto končali uradni del generalne skupščine. Evropska košarkarska organizacija pa bo na Ljubljanskem gradu s slavnostno prireditvijo praznovala še deseto obletnico obstoja. V Ljubljani je ta konec tedna zbranih 116 predstavnikov iz 49 držav članic Fibe Europe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.