Šport > Košarka
17 ogledov

Filipovski: "Bili smo blizu"

Filipovski Union Olimpija Fenerbahče Evroliga Stožice Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so po porazu proti Fenerbahčeju objokovali zapravljeno priložnost, da bi po uvodni zmagi proti Cantuju pripravili velik šok še za zvezdniško ekipo skupine A. "Nismo se držali dogovorjenega," je o zadnjih minutah povedal Aron Baynes.

"Na koncu smo prehitro zaključevali in se nismo držali dogovorjenega. Prvih 35 minut smo bili dovolj skoncentrirani, nato pa ne več. Proti takšnim ekipam se moraš držati dogovorjenega vse 40 minut," je po tekmi s Fenerbahčejem vtise strnil Aron Baynes.

"Iz takšnih tekem se moramo kaj naučiti. Vzdušje je bilo odlično, gledalci so nam dali dodatno moč. Upam, da nas bodo še naprej podpirali," je še pristavil avstralski orjak.

• Olimpija namučila Fener: ovacije Stožic

Union Olimpija je v igri za drugo zaporedno zaporedno zmago ostala vse do zadnjih minut, ko so se Turki s točkami Barisa Ermisa odlepili na neulovljivo razliko. Zmaji v zadnji četrtini prav tako niso izkoristili poškodbe prvega igralca tekme Boja McCalebba, ki je igrišče zapustil z zvitim gležnjem.

"Zmanjkalo nam je koncentracije. Zadeli so dva meta in razlika je narasla. V tako izenačenih dvobojih je to lahko odločilno. Okušali smo že zmago, a smo jo izpustili iz rok. Zato smo še toliko bolj razočarani. Želim, da bi tej publiki lahko podarili zmago. Upam, da nam bo uspelo naslednjič," je o obračunu v Stožicah dejal Dylan Page.

"Na žalost smo izgubili. Imeli smo preveč napak, da bi premagali takšno ekipo. Fenerbahče ima kopico dobrih igralcev," pa je pristavil Alen Omić.

Filipovski: "Izkušnje je potrebno pridobiti"

"Čestitke Fenerbahčeju za zmago. Bili smo blizu, toda proti tako izkušeni ekipi bi morali igrati bolj potrpežljivo. Zmagali so zato, ker so bili bolj potrpežljivi. 35 minut tekme smo zadržali visok nivo koncentracije, potem pa smo naredili nekaj prehitrih odločitev, ki so nas stale zmage. Igralcem nimam česa očitati," je po tekmi dejal domači trener Sašo Filipovski.

"Izkušnje je potrebno pridobiti. To je podobno, kot če greš na večerjo in poješ kilogram kruha, ker si neučakan. Seveda potem ne moreš pojesti še večerje. Zahvalil bi se občinstvu, ki je bilo izjemno. Vabim jih tudi na druge tekme, kjer bomo spet dali vse od sebe, da presenetimo vellikane, ki bodo gostovali v Stožicah."

Preldžić: "Želim si, da Olimpija pride med 16"

Žvižge stožiških tribun sta pričakvano dobila dva gostujoča košarkarja. Mike Batiste, ki je pred leti brutalno poškodoval Saša Ožbolta, in nesojeni slovenski reprezentant Emir Preldžić. Ljubljanska publika je nekdanjemu članu Triglava in Slovana namenila podoben sprejem kot nekoč Gregorju Fučki, a se je Preldžić po zelo solidni predstavi na koncu vseeno veselil zmage.

"Bila je zelo težka tekma, Olimpija igra res dobro košarko. Imajo mlade igralce, ki so željni igre. Imeli smo veliko težav, kljub poškodbi glavnega košarkarja, smo se zbrali in nekako prišli do uspeha," je po tekmi dejal Preldžić.

"Vzdušje? Lepo je videti, da gledalci podpirajo tako mlado ekipo. Želim, da se tudi Olimpija uvrsti med 16 najboljših. Žvižge sem pričakoval, morda še nekoliko več. Ni bilo tako grozno," je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.