Šport > Košarka
16 ogledov

Filipovski: "Iz brezna le s trdim delom"

Page Filipovski Alilović Union Olimpija MZT Skopje Aerodrom liga ABA Stožice Nebojša Tejić/ABA
Trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski je na torkovi novinarski konferenci zatrdil, da kljub šestim zaporednim porazom ni izgubil zaupanja v svoje varovance, ki jih v petek čaka prestižna tekma proti Real Madridu. "Prišli bodo tudi svetlejši trenutki," je prepričan Filipovski.

Košarkarje Uniona Olimpije v petek (ob 20.30) čaka nova zahtevna preizkušnja v Evroligi. V dvorani Stožice bo gostoval najtrofejnejši evropski klub, osemkratni prvak stare celine, Real Madrid.

Po obetavnem začetku sezone - zmagi v evroligi v Cantuju in dveh zaporednih uspehih v ligi Aba - so se nad Ljubljančane zgrnili črni oblaki. Negativni niz, ki zdaj šteje že šest porazov in ki se je začel pred tremi tedni, je močno načel njihovo samozavest, zato je zdaj zadnji čas za dvig krivulje.

Še posebej, ker imajo v prihodnjih dveh tednih ugoden razpored tekem. V petek proti Realu je malce utopično pričakovati prekinitev serije porazov, nato pa vendarle prihajajo vsaj na papirju nekoliko lažji tekmeci. V nedeljo bo Olimpija gostila ekipo Szolnoki Olaj, naslednji petek, 16. novembra, Cantu ter par dni kasneje še Partizan.

"Prišli bodo tudi svetlejši trenutki"

Navkljub seriji petih zaporednih domačih tekem, ki se je sicer začela v ponedeljek z nepričakovanim porazom proti MZT Skopju, trener Sašo Filipovski ostaja miren in odločen, da s trdim delom dvigne moštvo iz povprečja.

"Pred sezono smo si zadali cilj doseči kakšno zmago v Evroligi. In dosegli smo jo že v prvem kolu. V ligi Aba se moramo boriti za preboj v evropska tekmovanja. Poraz proti MZT je sicer spodrsljaj, vendar liga je še dolga in prepričan sem, da bodo prišli tudi svetlejši trenutki," pravi Filipovski.

"Zavedati se moramo, da je ta ekipa mlada in neizkušena ter da potrebuje čas in mir. Zagotovo porazi ne vplivajo dobro na nikogar, vendar so del našega posla in sprejeti jih je treba kot korak do zastavljenega cilja. Edina pot, da se izvlečemo iz brezna, je trdo in brezpogojno delo."

Prepelič tokrat ne bo navijal za Real

Hkrati se Filipovski zaveda, da nihče v klubu ni nenadomestljiv. "Vse je možno, tudi da klubsko vodstvo spremeni svojo politiko. Nihče ni nedotakljiv, tudi trener ne, vendar za dobro teh fantov je prav, da imajo mir in da se lahko osredotočijo na treninge in delo," dodaja Filipovski.

Real prihaja v Ljubljano kot vodilna ekipa v skupini A. Na štirih tekmah je zabeležila tri zmage in tesno izgubila na gostovanju v Rusiji, potem ko je vodila večji del srečanja. Ima spoštovanja vredno zasedbo, ki v španskem prvenstvu še ne pozna poraza, v Evroligi pa sodi med glavne favorite za naslov prvaka.

Imena, kot so Rudy Fernández, Felipe Reyes, Sergio Llull, Marcus Slaughter, Nikola Mirotić ali slovenski reprezentant Mirza Begić zagotavljajo spektakel, kjerkoli se pojavijo. Zaprisežen realovec je tudi Klemen Prepelič, ki bo klubsko pripadnost, vsaj za en večer, postavil na stran:

"Sem navijač Reala. V petek to gotovo ne bom. Dali bomo vse od sebe, da se pokažemo v najboljsi luči," je pred obračunom s kraljevim klubom zatrdil mladi slovenski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.