Šport > Košarka
6 ogledov

Filipovski na čelo Lottomatice?

Sašo Filipovski še v časih, ko je vodil Union Olimpijo. (Foto: fotosi) Žurnal24 main
Potem ko so se pri Lottomatici razšli z zdajšnjim trenerjem Matteom Bonnicolijem, se je hitro pojavila novica, da naj bi na njegovo mesto sedel slovenski strokovnjak Sašo Filipovski.

Košarkarji Lottomatice, tekmeci Uniona Olimpije v nadaljevanju Evrolige, so ostali brez trenerja Mattea Bonnicolija. Klub in strateg sta sporazumno razdrla pogodbo, razlogi pa se skrivajo v slabih rezultatih. Bonnicoli je sicer Lottomatico pripeljal med 16 najboljših evropskih moštev, toda v italijanskem prvenstvu ta ne blesti. S šestimi zmagami in osmimi porazi je šele na 12. mestu italijanske lige, za trenerja pa je bil dokončno usoden poraz proti Canadian Solar Bologni, nekdanjemu klubu Bonicollija.

"Razhajamo se v dobro kluba. Ambicije kluba so večje, kot je trenutni položaj v italijanskem prvenstvu. Lani nam je šlo odlično, letos pa nismo našli prave forme. Še vedno pa ostajam velik navijač kluba," je ob slovesu dejal Bonnicoli.

Ga bo zamenjal Filipovski?
Po nekaterih informacijah naj bi Bonnicolija zamenjal Slovenec Sašo Filipovski. Nekdanji vodja strokovnega štaba pri Unionu Olimpiji naj bi podpisal pogodbo do konca sezone. Filipovski je nazadnje sicer deloval kot pomočnik slovitega Duška Vujoševića pri ruskem CSKA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.