Šport > Košarka
27 ogledov

Filipovski: "Vse, da bi presenetili Turke"

Union Olimpija - Radnički ABA
Košarkarje Uniona Olimpije v sredo ob 19. uri čaka četrti nastop v novi sezoni evrolige. Tekmec v dvorani Stožice bo turški Galatasaray, ki ima enako kot Ljubljančani izkupiček 1-2 in ki si za načrtovano uvrstitev v Top 16 ne sme privoščiti novega spodrsljaja.

Turki, za katere letos nastopa kapetan slovenske reprezentance Jaka Lakovič, v ekipi pa je tudi nekdanji član Uniona Olimpije Erden Arslan, so v prvem kolu v gosteh premagali Prokom, nato pa doma izgubili z Unicsom in v Italiji s Sieno. Veliko bolje jim gre v domačem prvenstvu, kjer po štirih kolih, podobno kot Ljubljančani v ligi ABA, še ne poznajo poraza.

Trener Sašo Filipovski se zaveda, da ga v sredo čaka zahtevna naloga, še posebej, ker ima zaradi poškodb precej načeto moštvo. Damir Markota, kapetan po poškodbi Gorana Jagodnika, je vprašljiv, saj se natrganina v ramenskem obroču ne celi tako hitro, kot je bilo sprva pričakovati, bolj optimističen pa je ljubljanski strateg v zvezi z nastopom Ratka Varde, ki si je poškodoval prepono na zadnji tekmi lige ABA. Varda je danes že opravil prvi trening in bo lahko verjetno v sredo pomagal soigralcem.

"Pričakujem zelo težko tekmo. Galatasaray ima zvezdniško ekipo, v kateri lahko vsak igralec doseže 15 ali 20 točk na tekmo. Izpostavil bi predvsem Jako Lakoviča. Igrajo čvrsto in agresivno v obrambi, pokrivajo po celem terenu in znajo igrati tudi consko obrambo. Upam, da bomo imeli dobro podporo navijačev, in obljubim, da bomo dali vse od sebe, da presenetimo Turke," pravi Filipovski.

Union Olimpija nima najboljših izkušenj na tekmah s turškimi ekipami. V desetih evroligaških dvobojih je zabeležila le dve zmagi, vendar pa se z Galatasarayjem še ni srečala.

Hkrati bo ta tekma za Union Olimpija zadnja domača pred nizom gostovanj. V nedeljo bodo zmaji igrali v Novem mestu, nato jih naslednji teden čaka gostovanje v Kazanu proti Unicsu, od tam se bodo podali naravnost v Izrael k Maccabiju, 24. novembra bodo igrali v Barceloni, tri dni kasneje pa še v Zagrebu s Cibono. V Stožice se bodo torej vrnili šele 3. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.