Šport > Košarka
22 ogledov

Filipovski: Zadeve se počasi umirjajo

Filipovski Union Olimpija Hemofram liga ABA ABA
Union Olimpija bo v sredo v Stožicah proti Unicsu odigrala še zadnjo tekmo v letošnji Evroligi. Tekma ne bo odločala o ničemer, zmaji pa se želijo predvsem enakovredno kosati z Rusi, ki so jim na prvem medsebojnem obračunu v Kazanu zadali najhujši poraz v letošnji sezoni.

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v sredo proti Unicsu iz Kazana zaključili z nastopi v Evroligi. Tekma žal ne bo imela tekmovalnega značaja, saj so si Rusi že zagotovili uvrstitev v drugi del tekmovanja, za Ljubljančane pa je po novih propozicijah Evrolige vseeno, ali sezono zaključijo na zadnjem ali predzadnjem mestu v skupini D.

Tekmovalni vidik nastopov Uniona Olimpije je že nekaj časa postranskega pomena, saj se klub podobno kot pred začetkom lanske sezone ukvarja z veliko bolj ključnim vprašanjem – golim preživetjem. Kot je na novinarski konferenci povedal trener Sašo Filipovski, se zadeve počasi umirjajo, prihajajo zagotovila, da se bo finančna situacija stabilizirala, zato v ekipi in klubu vlada pozitivna energija.

Union Olimpijo je zapustilo pet igralcev, ob poškodbah Gorana Jagodnika, ki bo okreval še nekaj časa, in Dina Murića, ki se vrača v postavo, pa to pomeni, da ima Filipovski na treningih težave, da sestavi dve peterki. "Oziramo se po tržišču in iščemo nove igralce, vendar prostih je bolj malo. Zanimajo nas usluge praktično na vseh igralnih mestih. Glede na to, da za nastopanje v slovenskem prvenstvu potrebujemo določeno število domačih košarkarjev, pa nas zanimajo tudi Slovenci, ki lahko prekinejo pogodbo ali so brez brez kluba. Žal tudi teh ni veliko," pravi Filipovski.

Po nizu odhodov igralcev zaradi neizpolnjenih finančnih obveznosti s strani kluba, je v Stožice zaenkrat prišel le en košarkar, 24-letni Jan Močnik, za katerega bo tekma proti Kazanu druga v dresu Uniona Olimpije v tej sezoni Evrolige. "Dali bomo vse od sebe. Obljubljamo borbeno igro. Upam, da bomo prikazali dobro predstavo pred domačo publiko in da se bomo enakovredno kosali z rusko ekipo," pravi Goričan.

Unics Kazan je Unionu Olimpiji zadal najvišji poraz v sezoni (81:51). Hkrati pa je bila prav tekma petega kola sredi novembra tista, ki je obrnila voz Uniona Olimpije. Pred eksodusom so Ljubljančani nizali zmage v ligi ABA in zgledno nastopali v Evroligi, po njem pa so se začeli porazi, ki so se končali šele to nedeljo po devetih tekmah.

S sredino tekmo, ki se bo začela ob 20.45, Union Olimpija še ne bo zaključila z nastopi v letu 2011. Prav na božič jo namreč čaka še gostovanje v Podgorici pri Budućnosti, nato pa trener Filipovski obljublja trdo delo in treninge, tako da igralci do nadaljevanja lige ABA 8. januarja praktično ne bodo občutili prazničnega vzdušja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.