Šport > Košarka
15 ogledov

Francozi čez Srbijo do brona

Tony Parker EPA
Košarkarji Francije so na EP v domačem Lillu osvojili bronasto medaljo. Prvaki iz leta 2013, ko je bilo prvenstvo v Sloveniji, so v malem finalu ugnali Srbijo z 81:68 (16:16, 37:32, 58:44).

Pred več kot 24.000 gledalci so se Francozi navijačem po polfinalnem porazu s Španijo oddolžili z bronasto medaljo v malem finalu s Srbijo. Ta je bila najprej na poti do zlata, na koncu pa zanesljivo sodi med največje poražence tekmovanja, saj so svetovni podprvaki Srbi dobili na prvenstvu sedem tekem zapored, nato pa izgubili obe najpomembnejši, polfinale z Litvo in boj za bron s Francijo.

Tekma je bila odločena v tretji četrtini, ko so gostitelji povedli za 16 točk (58:42), Srbi pa se nato na tekmi niso približali na več kot devet točk zaostanka. Sama tekma pa je pokazala tudi, da je imela Francija tokrat daljšo klop od Srbije, za nameček pa so domačini pokazali izredno borbenost.

Pri Francozih je bil najbolj učinkovit Nando de Colo z 20 točkami, center Rudy Gobert jih je dodal 15 in ulovil kar 14 žog pod obročema, 15 točk je dosegel tudi Evan Fournier, zvezdnik lige NBA Tony Parker pa je dosegel 13 točk in štiri podaje. Pri Srbih je bil s 14 točkami najboljši Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica jih je dosegel 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.