Šport > Košarka
46 ogledov

Fučka pri 40 v košarkarski pokoj?

Gregor Fučka EPA
Slovenski center in nekdanji italijanski košarkarski reprezentant Gregor Fučka bo v naslednjih dneh sprejel odločitev, ali bo končal svojo bogato športno pot, pišejo italijanski mediji.

Gregor Fučka, ki bo avgusta dopolnil 40 let, je blizu športne upokojitve. Italijanski mediji pišejo, da naj bi se do konca tega tedna odločil, ali bo morda le še nadaljeval z igranje košarke.

Kranjčan, ki je kariero začel leta 1988 pri Olimpiji, nato pa podpisal za Trieste ter prevzel italijansko državljanstvo in z reprezentanco naših zahodnih sosedov leta 1999 osvojil naslov evropskih prvakov, je zadnji dve sezoni nastopal za drugoligaški italijanski klub Pistoia.

Fučka, ki je v svoji karieri branil barve številnih evropskih velikanov, kot sta Barcelona in Virtus Bologna, ima že dolgo težave s hrbtom, v zadnji sezoni pa je v povprečju dosegal po 7,6 točke in 4,5 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.