Šport > Košarka
16 ogledov

G. Dragić: Maljković ni kričal na nas

Goran Dragić Slovenska košarkarska reprezentanca evropsko prvenstov 2011 EPA
"Zame je bil Goran Dragić med boljšimi na parketu, čeprav je dosegel le dve točki. Tako čudna je pač košarka. Odlično je igral v obrambi, razigral je soigralce in podelil pet podaj. Bil je zelo zaslužen za zmago," je med junake tekme proti Gruziji selektor Božo Maljković uvrstil tudi starejšega od bratov Dragić. Ta je je po tekmi spregovoril tudi za zurnalu24.si.

Kako bi ocenili tekmo z Gruzijo?
Menim, da je bila to še najlažja tekma, ki smo jo do zdaj odigrali na evropskem prvenstvu. Vedeli smo, da bodo proti nam igrali s consko obrambo, zato smo se na to tudi dobro pripravili. Hvala Bogu, da smo danes zadevali mete. A tu še ne sme biti konec. Zdaj je treba pozabiti na to tekmo in še naprej garati.

Kaj se je spremenilo v drugi četrtini, ko ste lovili in ujeli Gruzijce?
Nekako smo začutili našo pravo igro. Cono smo premagali in to nas je poneslo. Začeli smo se še toliko bolj boriti. Tudi tistih žog, ki gredo lahko enkrat k enemu, drugič k drugemu, smo uspeli kar precej uloviti. To je bil tudi eden izmed ključevv do zmage.

Kako pomembna je ta zmaga? V drugi del tekmovanja že nosite točke.
Zelo. Smo naprej, a treba je gledati še korak dalje. treba je premagati še Rusijo, da bomo na začetku drugega dela imeli vse možne točke. To bi bilo odlično, saj bi si na stežaj odprli vrata tudi za četrtfinale.

Zdaj vas čaka Belgija.
Ne vem, kaj bi o njej povedal. Zaenkrat jih še ne poznam. Vsekakor se bo tudi na njih treba resno pripraviti. Morda so oni res še najslabša reprezentanca te skupine, a vemo, da imamo večkrat težave z nekoliko lažjimi tekmeci na papirju.

Je bil sestanek pred Gruzijo neugoden?
Ne. zakaj?

Selektor je napovedal, da bo strogo spregovoril z vami po tekmi z Ukrajino?
Bil je sestanek kot sestanek. Ni kričal na nas, vse nam je lepo povedal, kar je imel.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:30 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...