Šport > Košarka
9 ogledov

G. Dragić: "Pozitivna le uveljavitev mladih"

goran dragić slovenija makedonija antić EPA
Po porazu z Litvo se bo Slovenija na EP 2011 morala zadovoljiti s sedmim ali osmim mestom, kar pa ne zadošča za uvrstitev v dodatne kvalifikacije za olimpijske igre. Med bolj razočaranimi je bil po zadnjem dvoboju tudi Goran Dragić.

Tokrat niste izpolnili cilja.
Res se nismo uspeli uvrstiti v kvalifikacije za olimpijske igre. Škoda, da ni bil Boki (Boštjan Nachbar, op. p.) z nami, morda bi bilo kaj drugače. To, kar smo imeli na razpolago, smo imeli. Kakšno tekmo bi lahko odigrali tudi boljše. Zdaj moramo vse to prespati in se čim boljše pripraviti na evropsko prvenstvo čez dve leti.

Naslednje leto bo mrtvilo, kar mogoče ni dobro pred evropskim prvenstvom, ki ga bomo gostili.
Ja, res. Vsako leto smo nekaj igrali, naslednje leto pa ne bomo nič. Vendar lahko na to pogledamo tudi s pozitivne plati. Leta 2013 bodo namreč vsi igralci spočiti in se bodo vsi odzvali na vabilo. Zdaj ne bo imel nihče razloga, da bi odpovedal sodelovanje v reprezentanci zaradi utrujenosti. No, vsak razmišlja s svojo glavo, nekateri so poškodovani, nekateri imajo osebne razloge. Bomo videli, kako bo.

Je bilo kaj pozitivnega na tem evropskem prvenstvu?
Morda bi lahko izpostavil le uveljavitev mladih, tu mislim na svojega brata Zorana, pa na Eda Murića in Luko Rupnika. Dobro je, da so bili zraven. Prvič so bili na tako velikem tekmovanju in okusili so vzdušje.

 

Na tem evropskem prvenstvu rezultat ni dober, kaj pa igra?
Prve tri tekme smo igrali proti nekoliko slabšim tekmecem, vendar smo se borili. Res je, da nam tudi takrat ni stekel met, na zadnjih tekmah pa smo zatajili še v obrambi. Iz tekmo v tekmo smo bili manj agresivni. Ritem je bil hud.

Kako pa ste zadovoljni s svojo igro?
Nisem zadovoljen. Lahko bi bilo boljše. Ampak, kar je, je.

Kako vam odgovarja Maljkovićev nekoliko počasnejši sistem?
Mi smo trenirali, da bi igrali hitro. Tako da ne vem. Že med pripravami je bila usmeritev k hitrejši igri z veliko protinapadi in lahkimi koši. Na koncu se je izkazalo, da je ritem tako hud, da določeni igralci niso uspeli slediti temu tempu in smo potem igro prilagodili celotni ekipi.

Imate občutek, da priprave niso bile najboljše?
Ne. Priprave sploh niso bile slabe. Bile so enako močne kot denimo pri Juretu (Zdovcu, op. p.). Če govorim samo o sebi, lahko rečem, da sem dobro pripravljen. O drugih ne morem govoriti.

Ali menite, da ste v primerjavi s Poljsko in Turčijo storili korak naprej, korak nazaj ali pa vse ostaja na enaki ravni?
To je težko primerjati. Imamo drugačno ekipo, tri nove mlade igralce. Tu smo brez Nachbarja, pravzaprav brez kakovostne trojke, kar je velik hendikep. Z njim bi imeli širino v napadu. Vsako veliko tekmovanje je zgodba za sebe.

Je bilo vzdušje v ekipi ravno tako dobro kot na prejšnjih tekmovanjih?
Ekipa vedno enako diha. Nihče se ni prepiral, vzdušje je bilo odlično. Tudi na igrišču smo spodbujali eden drugega. Ampak, če ne gre, pač ne gre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.