Šport > Košarka
10 ogledov

Gala predstava San Antonia

Tony Parker Reuters
San Antonio Spurs so dobili še drugo tekmo prvega kroga končnice proti Utah Jazz, ki so jih ugnali s kar 114:83.

Košarkarji San Antonia so v prvem krogu končnice severnoameriške lige NBA vpisali še drugo zmago v dvoboju proti Utahu. Na drugi tekmi so ga premagali kar s 114:83, najboljši posameznik tekme pa je bil Tony Parker z 18 točkami, devetimi podajami in štirimi skoki.

San Antonio je odločilni korak k hudemu porazu Utaha, drugemu najhujšemu v končnici v zgodovini kluba, naredil v drugi četrtini, ko mu je uspel delni izid kar 20:0. "V končnici res ne pričakuješ, da boš tekmo dobil na tak način. Utah je zelo dobra ekipa, toda njeni igralci strelsko res niso bili razpoloženi. Mi pa smo bili, takšne stvari se pač dogajajo," je bil nekoliko sočuten do tekmeca nekdanji košarkar Union Olimpije Danny Green, ki je dosegel 13 točk. Pri Utahu, ki je najhujši poraz v končnici doživel leta 1998 proti Chicagu Michaela Jordana, ko je izgubil kar za 42 točk, sta bila najučinkovitejša Al Jefferson in Josh Howard s po desetimi točkami.

Visoko zmago je slavila tudi Indiana, ki je na tretji tekmi v Orlandu premagala domače moštvo, to igra brez poškodovanega prvega zvezdnika Dwighta Howarda, s 97:74 in v zmagah povedla z 2:1. Najboljši strelec Indiane je bil Danny Granger s 26 točkami. Najboljši strelec Indiane, ki je zanesljivo dobila tudi skok (46:33), je bil Danny Granger s 26 točkami. "Poraz na prvi tekmi nas je prebudil. Pokazal nam je, česa je sposoben Orlando. Zato smo zaigrali resneje, posebej dobro igramo v obrambi, kar je nujno za zmago, saj so v končnici tekme podobne šahovskim partijam," je po tekmi modroval Granger.

V dvoboju med Los Angeles Clippers in Memphisom pa je trenutni izid v zmagah izenačen na 1:1. Memphis je ponoči na drugi tekmi doma zmagal s 105:98, najzaslužnejši za zmago pa je bil Rudy Gay z 21 točkami. "Težko je bilo požreti poraz na prvi tekmi, posebej zaradi tega, kako smo jo izgubili. Za nameček smo ves čas po televiziji gledali posnetke tiste tekme in čudežnega preobrata ekipe Los Angeles Clippers. To nas je spodbodlo, da smo nocoj igrali tako, kot smo. Nismo imeli nihanj tako kot prej," je dejal Gay. Pri kalifornijski ekipi je bil najboljši strelec Chris Paul z 29 točkami.

Naslednje tekme v teh treh dvobojih bodo v noči s sobote na nedeljo.

Liga NBA:

Vzhod:
Orlando Magic : Indiana Pacers 74:97 /1:2/
Davis 22, Redick 13; Granger 26, Hibbert 18, 10 skokov, Hill 15

Zahod:
San Antonio Spurs : Utah Jazz 114:83 /2:0/
Parker 18, Leonard 17, Green 13; Howard 10, Jefferson 10

Memphis Grizzlies : Los Angeles Clippers 105:98 /1:1/
Gay 21, Mayo 20, Conley 19; Paul 29, Griffin 22

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Najboljši strelec Indiane, ki je zanesljivo dobila tudi skok (46:33), je bil Danny Granger s 26 točkami. "Poraz na prvi tekmi nas je prebudil. Pokazal nam je, česa je sposoben Orlando. Zato smo zaigrali resneje, posebej dobro igramo v obrambi, kar je nujno za zmago, saj so v končnici tekme podobne šahovskim partijam," je po tekmi modroval Granger.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.