Šport > Košarka
3 ogledov

Gasol kralj Zahoda, Howard prvi na Vzhodu

Pau Gasol je bil že dugi teden zapored izbran za najboljšega igralca zahodne kon Žurnal24 main
Dwight Howard in Pau Gasol, centra Orlanda in LA Lakersov, sta bila izbrana za najboljša košarkarja preteklega tedna v ligi NBA. Junak večera je Devin Harris.
 

Liga NBA

New Jersey : Philadelphia 98:96
New York : Indiana 123:119
Denver : Boston 76:114
Utah : Atlanta 108:89
Sacramento : New Orleans 105:112
LA Clippers : Golden State 118:105

Dwight Howard je najbolj zaznamoval teden v vzhodni konferenci. Moštvo Orlanda je popeljal do treh zmag in enega poraza, ob tem pa v povprečju zbral 25,5 točk, 15 skokov in 4,3 blokade na tekmo. Srečanje, ki ga bo Howard najbrž še dolgo pomnil, je bilo tisto proti Charlotti, ko je ob zmagi Orlanda prispeval 45 točk (največ v karieri), ob tem 19-krat skočil in podelil še osem blokad. Po Shaquillu O'Nealu leta 2001 je bil center Orlanda prvi košarkar v ligi NBA, ki je na eni tekmi dosegel več kot 40 točk, 15 skokov in pet blokad.

Pau Gasol si je naziv najboljšega igralca Zahoda prislužil že drugi teden zapored. Španec je v povprečju dal 20,3 točke, 10,8 skokov in 6,5 podaj na tekmo in LA Lakersom zagotovil štiri zaporedne zmage. V obračunu proti Atlanti je Gasol dosegel že svoj tretji trojni dvojček v tem tekmovanju, ko se je v statistiko vpisal z 12 točkami, 13 skoki in 10 podajami. Ob poškodbi Andrewa Bynuma je svoj delež prispeval tudi razigrani Lamar Odom in Jezerniki še vedno kraljujejo na Zahodu.


 

Skromen slovenski večer

Rašo Nesterovič je pri porazu Indiane v New Yorku v šestih minutah dal 4 točke in 2 skoka. Nerazpoložen je bil tudi Beno Udrih, ki je s Kingsi doma klonil proti New Orleansu, ob tem pa v 31 minutah zbral 5 točk, 3 skoke in 2 podaji.

New Jersey se za končnico še bori, a vsaj za en večer so bile Mrežice v središču pozornosti. Pravzaprav je bil Devin Harris . Na tekmi proti Philadelphii je Andre Igoudala slabi dve sekundi pred koncem zadel oba prosta meta, potem ko je prekršek storil prav Harris (20 sekund pred koncem pa je izgubil še žogo), in zdelo se je, da bo New Jersey doživel še šesti zaporedni poraz. A zgodil se je čudež. Harris je z neverjetnim metom s polovice igrišča zadel ob zvoku sirene in gostiteljem zagotovil zmago z 98:96. No, znak za veselje so dali šele sodniki, ki so po skoraj triminutnem posvetovanju le priznali koš. "Nisem želel pogledati posnetka, ampak sem s sklonjeno glavo čakal na reakcijo. Gledal sem svojo ženo Violet, ki mi je govorila 'ni dobro'. To je bila prva stvar, ki sem jo videl," je mučne trenutke po uspešnem metu s 14 metrov opisal 25-letni branilec. "Po odločitvi sodnikov pa smo vsi skakali in noreli, bilo je noro," je še dodal Harris, ki je dosegel 39 točk in 8 podaj. "To je bila najboljša stvar na tej tekmi. Ne vem, ali je Devin to treniral, toda košarkarski bogovi so bili tokrat na naši strani," je bil po tekmi navdušen trener Netsov Lawrence Frank .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.