Šport > Košarka
20 ogledov

Gasol: Kukoč je bil moj idol

Pau Gasol je v mladosti z veseljem gledal Tonija Kukoča. Žurnal24 main
Košarkar Los Angeles Lakersov Pau Gasol je v nedavnem druženju z novinarji dejal, da je bil nekdanji hrvaški košarkar Toni Kukoč v mladosti njegov največji vzornik.
 
 

Zagotovo pa me je Kukoč navdušil povsem enako kot Jordan.

Pau Gasol

 
Španski košarkar Pau Gasol, ob Kobeju Bryantu največji zvezdnik NBA-moštva Los Angeles Lakersov, je pred kratkim izkazal veliko spoštovanje enemu izmed najboljših hrvaški košarkarjev vseh časov Toniju Kukoču. Ob vprašanju, katera je peterica najboljših košarkarjev, ki jih je gledal, je Gasol odgovoril: "Magic Johnson, Jordan, Bird, Kukoč in Olajuwon." Izbira prvih treh ni presentljiva, legendarnega Olajuwona je Gasol označil za najboljšega centra vseh časov. Kukoča pa je označil za idola svoje mladosti: "V mladih letih sem gledal ligo NBA in bil navdušen nad Chicago Bullsi. Kot za vse je bil tudi zame Jordan najboljši. Zagotovo pa me je Kukoč navdušil povsem enako kot Jordan. Ko sem ga gledal, sem hotel tudi jaz igrati kot on. Lahko ga označim za največjega idola svoje mladosti."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.