Šport > Košarka
18 ogledov

Gasol naprej, Nowitzki nazaj

Nowitzki je tekmo izgubil, a Gasolu "ukradel" lovoriko MVP rednega dela. Žurnal24 main
Na drugi četrtfinalni tekmi so bili Španci s 83 : 55 boljši od Nemcev in se uvrstili v polfinale. To je uspelo tudi Rusom, ki so premagali Francoze. Slovenija v petek ob 21.30 z Grčijo.
Španija je z zastrašujočo močjo napovedala boj za zlato kolajno na EP. V četrtfinalu je do tal potolkla Nemčijo, dosegla svojo najvišjo zmago na prvenstvu in se pričakovano uvrstila v polfinale. Svetovni prvaki z Japonske se bodo v boju za finale pomerili z zmagovalcem dvoboja med Slovenijo in Grčijo (petek, 21.30), medtem ko Nemcem preostane boj za razvrstitev od 5. do 8. mesta. S poražencem dvoboja Slovenija – Grčija se bodo srečali v soboto ob 14. uri.

Tekma v supermoderni dvorani Palacio de Deportes se je začela s petnajstminutno zamudo zaradi okvare semaforja za 24 sekund. Zaplet je očitno dobro del Nemcem, ki so se v prvi četrtini in delno drugi dokaj enakovredno kosali s špansko zasedbo. Gostitelji so šele ob koncu prvega polčasa dosegli občutnejšo prednost, festival španskih košev in navdušenja na tribunah pa se je začel v drugem polčasu. Španija je s peklensko obrambo povsem ustavila Nemčijo (50 : 32 v 25. minuti), hkrati pa so vsi njeni igralci v napadu zadevali kot za stavo. Na koncu se je vseh dvanajst vpisalo med strelce in če trener Pepu Hernandez v zadnjih petih minutah ne bi zmanjšal ritma igre, bi lahko Nemčija doživela sramotno visok poraz. V 35. minuti je bil rezultat namreč že 80 : 43. Tudi statistika ima nekaj zanimivih podatkov. Tako so imeli Nemci le pet prostih metov (zadeli so dva), dobili so skok z 41 : 32, Španci so storili vsega enajst osebnih napak, najboljši strelec Nemčije pa je bil MVP rednega dela lige NBA Dirk Nowitzki z enajstimi točkami.

V petek sta na sporedu še preostala dva četrtfinala. Ob 19. uri Litva : Hrvaška, ob 21.30 pa Slovenija : Grčija. Španci se bodo v polfinalu srečali z zmagovalcem dvoboja med Slovenijo in Grčijo (petek, 21.30), Rusija pa bo dobila tekmeca po obračunu Litve in Hrvaške. Današnja poraženca se bosta potegovala za uvrstitev od 5. do 8. mesta.

EP, četrtfinale
Španija
: Nemčija 83 : 55 (18 : 14, 40 : 27, 66 : 43)
Calderon 17, Navarro, Fernandez po 12, Gasol 10 in 5 skokov; Nowitzki 11 in 6 skokov.

Rusija : Francija 75 : 71 (21 : 23, 39 : 42, 56 : 53)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.