Šport > Košarka
8 ogledov

Gasol rešil Lakers, konec za Mela

NBA končnica šesta tekma Lakers Thunder Pau Gasol Derek Fisher
1/10
Žurnal24 main
Sezono sta končala Carmelo Anthony in Kevin Durant, saj sta njuni moštvi Nuggets in Thunder četrtič izgubili z Jazzi in Lakers. Hawks so izsilili sedmo tekmo z Bucks. Primož Brezec ni zaigral.
Kot prvi drugo kolo končnice to soboto začenjajo Clevaland Cavaliers in Boston Celtics. Prva tekma med Phoenix Suns in San Antonio Spurs bo v ponedeljek.

Pau Gasol je rešitelj Los Angeles Lakersov, ki so se z zmago 95:94 na šesti tekmi prvega kola končnice s 4:2 v zmagah uvrstili v drugo kolo. Sekundo pred koncem je ob vodstvu Oklahome City Thunderja za točko Kobe Bryant zgrešil, a je odbito žogo skozi obroč potisnil španski center, ki tako kot naš Erazem Lorbek letos ne bo zaigral na svetovnem prvenstvu v Turčiji. Presenečenja tako ne bo, kaj lahko pa bi bilo, če bi mladi Kevin Durant malo bolje zadeval. Tokrat je sicer dal 26 točk, a iz igre zadel le pet izmed 23 metov. Saša Vujačić zaradi poškodbe gležnja ne igra.

Občutek sem imel, da sem na zadnjih tekmah soigralce pustil na cedilu. Zadnji dve noči nisem veliko spal. Komaj sem čakal to tekmo, da se jim oddolžim.
Jamal Crawford

Nasprotniki Lakersov v drugem kolu končnice bodo Utah Jazz, ki so v noči na soboto še četrtič premagali višje postavljene Denver Nuggets (112:104). Podobno kot Durant je imel slab odstotek meta prvi zvezdnik Nuggetsov Carmelo Anthony (iz igre je zadel šest metov od 22). Tako je bil prvi strelec ekipe Chauncey Billups (30 točk), a na drugi strani je bil z 22 točkami in 20 skoki nezaustavljiv Carlos Boozer, s tekmo kariere (23 točk) pa je navdušil tudi novinec Wesley Matthews.

Čaka nas sedma tekma. Tako trdo smo delali za napredovanje. Na tekmo moramo iti prepričani, da jo lahko zmagamo.
Brandon Jennings

Tako je znanih sedem konferenčnih polfinalistov, osmega bomo dobili v nedeljo. Edino na obračunu Atlante Hawksov in Milwaukee Bucksov se bo igrala sedma tekma. V petek zvečer so namreč z zmago 83:69 favorizirani Hawks izid v seriji izenačili na 3:3. Izjemna obramba in vrhunska predstava v napadu dobitnika nagrade za najboljšega šestega igralca sezone Jamala Crawforda (24 točk) sta Atlanto povedli do zmage nad Milwaukeejem, kjer je zatajil novinec Brendon Jennings (12 točk in le ena trojka iz devetih poizkusov). Primož Brezec v vrtah Bucksov tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Liga NBA, 1. kolo končnice, tekme 30. 4.:

Vzhod
Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks 69:83  /3:3/
Delfino 20, Jennings 9, Brezec (ni igral); Crawford 24, Johnson 22

Zahod
Oklahoma City Thunder : Los Angeles Lakers 94:95  /2:4/
Durant 26, Westbrook 21, 9 as.; Bryant 32, Gasol 9, 18 sk., Vujačić (ni igral)

Utah Jazz : Denver Nuggets 112:104  /4:2/
Boozer 22, 20 sk., Matthews 23, Williams, 14, 10 as.; Billups 30, Anthony 20

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.