Šport > Košarka
18 ogledov

Gasol: "Stožice popolne za košarko"

"Tako Slovenci kot mi moramo še veliko postoriti," pred SP pravi Marc. (Foto: Ni Žurnal24 main
Španska NBA-zvezdnika Marc Gasol in Rudy Fernandez se nista izognila novinarskim snemalnim pripomočkom. Oba sta bila polna hvale vzdušja v dvorani, Rudy ni jadikoval nad zgoščenim urnikom.

Marc Gasol je pokazal, da z velikimi in hitrimi koraki stopa za svojim bratom Paujem. Dosegel je nekaj ključnih košev iz izjemno težkih položajev. "Dvorana je popolna za košarko, v njej postane zelo glasno. Navijači imajo super možnost za podporo svoji ekipi. To je najpomembneje," je dejal center Memphisa. Po dveh srečanjih s Slovenijo pa o možnostih Memija Bečirovića in njegovih fantov na svetovnem prvenstvu še ni želel soditi: "Turčija je še daleč, zato bi o možnostih slovenske reprezentance tam težko kaj povedal. Tako Slovenci kot tudi mi moramo še veliko postoriti, naša ekipa predvsem v obrambi."

"Mislim, da je bila tekma absolutno pretrda. Po drugi strani pa je dobro igrati takšna srečanja, saj bo na svetovnem prvenstvu podobno, igrali bomo z veliko kontakta, agresivno," je dejal zvezdnik španske reprezentance in Portlanda Rudy Fernandez, ki je imel med drugim enega ostrejših dvobojev z Goranom Dragićem, s katerim sta se zapletla tudi v kratek besedni obračun, a ni bilo pretiravanja v živčnosti.

Petindvajsetletni košarkar, doma z Mallorce, ni pozabil pohvaliti publike v stožiški dvorani: "Občinstvo je bilo odlično. Slovenija igra dobro obrambo, na telo. Ni bilo lahko zmagati v takšni dvorani." Fernandez je znova pokazal svoje najmočnejše adute – hitrost, moč in eksplozivnost. Nad zgoščenim ritmom tekem pa se ni pritoževal: "Ne moti me, da imamo precej tekem v kratkem času. Takšen ritem bo tudi na svetovnem prvenstvu. Moramo se dobro pripraviti na tovrstno tekmovanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.